sv Slikkerveer rekent eenvoudig af met Zwarte Pijl

18 March 2024, 12:30 uur
Lokaal
Roelie 't Jong

Op zaterdag 16 maart 2024 speelde Slikkerveer op het eigen sportpark Het Reijerpark tegen het Rotterdamse Zwarte Pijl. Aangezien de uitwedstrijd een 0-0 gelijkspel opleverde zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. Trainer Gijs Zwaan kon vandaag niet beschikken over aanvoerder John van Vugt, Boy van Reede en Patrick Werkhoven.

In de eerste minuten van het duel was het vooral aftasten voor beide ploegen. Bij Zwarte Pijl eiste oud-RVVH’er Ismail Ceelen veelvuldig de bal op, maar tot kansen leidde dat vooralsnog niet. In de negende minuut kreeg Ronald Capelle de eerste kans van de wedstrijd. Hij onderschepte heel goed een terugspeelbal op keeper Fortes, maar Ronald kwam er net niet langs. Twee minuten later zag Ronald Capelle zijn inzet op doel een metertje voorlangs gaan. Even later schoot ook Sem Meulstee vanaf de andere kant van het doel voorlangs. In de 17e minuut werd Sem Meulstee goed diep gestuurd vanaf het middenveld, maar keeper Fortes was net iets eerder bij de bal.

Een paar minuten later schoot Mike van Dongen vanaf de rand van de zestien net over. Pas in de 23ste minuut mochten ook de bezoekers een eerste kansje noteren. Een schot van Smirnov was een eenvoudig prooi voor Ricardo Kieboom. Zes minuten voor rust kreeg Slikkerveer een forse tegenslag te verwerken. Thomas van Prooijen liep een forse knieblessure op en moest worden vervangen door Jesse Ringlever. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Bonevacia nog een grote kans van dichtbij voor Zwarte Pijl, maar zijn schot ging over het doel. Zodoende bleef het 0-0 bij de rust.

In de tweede helft was meteen de eerste kans voor de bezoekers, maar de kopbal uit een corner ging naast. Vlak daarna kreeg Romain van Bruggen een hele grote kans om de score te openen voor Slikkerveer. Hij kreeg de bal na een aanval over meerdere schijven goed aangespeeld in het doelgebied, maar zijn schot werd gekeerd door Fortes. In de 62ste minuut mocht Romain van Bruggen weer aanleggen op het doel van Zwarte Pijl. Dit keer een vrije trap net buiten de zestien, maar ook nu weer stompte Fortes de bal onder de lat vandaan. In de 68ste minuut opende Slikkerveer de score via een goed uitgespeelde aanval.

De net ingevallen Robert Kosten stuurde Ronald Capelle goed diep, die de bal vanaf de achterlijn teruglegde op de Bas Mulder, die de bal eenvoudig in het doel kon binnenschuiven: 1-0. Zwarte Pijl ging daarna snel op zoek naar de gelijkmaker, maar een hard schot van Smirnov werd goed overgetikt door Ricardo Kieboom. In de 78ste minuut mocht Slikkerveer op het middenveld een vrije trap nemen. Romain van Bruggen deed dat snel, waardoor Ronald Capelle goed diep werd gestuurd en de verdediging kon verrassen. Vanaf de achterlijn legde Ronald goed terug op Robert Kosten, maar van dichtbij dook keeper Fortes boven op de bal, waardoor de kans voorbij ging. In de 84ste minuut dacht Slikkerveer al aan een penalty na een overtreding op Robert Kosten, maar de goed leidende scheidsrechter Van Eck wilde er niet aan.

Twee minuten later ging de bal wel op penaltystip nadat Bas Mulder werd vastgepakt door zijn tegenstander. Romain van Bruggen zette zich achter dit buitenkansje en schoot beheerst de 2-0 binnen. Zwarte Pijl probeerde het nog wel met hoge ballen in de zestien, waarbij het nog een paar keer van afstand op doel kon koppen, maar Ricardo Kieboom hield zijn doel schoon. Aan de andere kant werd nog het mooiste doelpunt van de dag gemaakt in de voorlaatste minuut door Denno Stoffels. Vanaf de rand van de zestien werd Denno goed aangespeeld door Bas Mulder en hij twijfelde geen seconde, joeg de bal hard en strak precies in de kruising: 3-0. Dat was ook meteen de laatste doelkans van de wedstrijd, zodat de eindstand 3-0 bleef. Een verdiende overwinning voor Slikkerveer dat verder weinig kansen had weggegeven.

Aanstaande zaterdag 23 maart speelt Slikkerveer om 15.00 uur in de topper uit bij Overmaas op Varkenoord.

Opstelling sv Slikkerveer: Ricardo Kieboom, Sem Seifi, Ryan van Dongen, Thomas van Prooijen (39 – Jesse Ringlever), Denno Stoffels (89 – Aaron Plaizier), Romain van Bruggen, Mike van Dongen, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven (89 – Danijal Ollong), Sem Meulstee (65 – Robert Kosten) en Ronald Capelle.