sv Bolnes speelt gelijk tegen NOC Kralingen

4 December 2023, 07:56 uur
Lokaal
mainImage

Na het teleurstellende resultaat van vorige week (3-3 tegen Stolwijk) reisde Bolnes vandaag af naar de Kralingse Zoom om daaraan te treden tegen koploper NOC Kralingen. Trainer Mark van Zanten kon zowaar beschikken over een nagenoeg fitte selectie, wat de trainer wat meer mogelijkheden gaf bij het maken van zijn basiselftal.

Om 3 uur floot scheidsrechter Kok voor het begin van de wedstrijd, waarna er een wedstrijd ontstond die op het scherpst van de snede werd gespeeld. Dit pakte voor Bolnes niet al te best uit, aangezien Remco Buist zich na 3 minuten al moest laten wisselen met een ogenschijnlijk lelijke schouderblessure. Ook Ayrton Frans moest zich niet veel later, na een tik op de enkel gekregen te hebben, laten wisselen. In deze beginfase probeerde Bolnes vooral via de snelle Edilsony Dias Gomes tot kansen te komen.

Dit leverde twee mogelijkheden op, waarbij NOC-doelman Yorick Zwiep de sta-in-de-weg was. Ook de thuisploeg liet zich niet onberoerd en zocht vooral via de snelle rechtsbuiten Dervisoglu de aanval. Dit leverde ook het eerste doelpunt van de wedstrijd op, toen Dervisoglu de bal voor kon geven en zo de bonkige NOC-spits Ramizi de kans gaf om het leer tegen de touwen te werken. Met een 1-0 stand zochten beiden ploegen de kleedkamer op.

Na de thee kwam Bolnes een stuk beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Edilsony Dias Gomes vond Boyd Rijnenberg op randje 16, waarna de spits de bal fraai in de bovenhoek volleerde. Niet veel later was het Tom Dijksman die zijn tegenstander te slim af was. Zijn voorzet belande bij Nick van Duuren (door de scheidsrechter omgedoopt tot Nick van Dürüm vanwege zijn ‘Turkse baard’) die voor de 1-2 aantekende. Waar NOC Kralingen op dat moment rijp leek voor de slacht, wist de thuisploeg toch langszij te komen, toen een vrije trap binnen gekopt kon worden door Damian de Leeuw. De thuisploeg wist zelfs op voorsprong te komen toen Yusuf Dervisoglu iedereen te snel af was en de bal vanaf de achterlijn binnen ramde.

Met nog zo’n tien minuten te spelen bracht trainer Mark van Zanten Daley Hilkemeijer in de ploeg. De spits, die nog niet fit genoeg was voor meer minuten, had 20 seconden nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een vrije trap van Tom Dijksman vond het hoofd van de boomlange doelpuntenmaker, die doelman Zwiep kansloos liet met een stevige kopbal. In de slotfase van de wedstrijd kregen de bezoekers nog eenmaal de kans om de overwinning mee naar huis te nemen, maar Rijnenberg kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntje.

En zo speelde Bolnes voor de tweede keer op rij met 3-3 gelijk en verzuimt het voor de tweede maal in te lopen op de ploegen in de bovenste regionen. Aanvaller Tom Dijksman was dan ook teleurgesteld: ‘Na die 1-2 dacht ik eigenlijk wel dat we door zouden drukken, maar misschien moeten we nu zelfs blij zijn met het gelijke spel. Dat ik voor de tweede keer op rij niet tot scoren kom, begint wel aan me te knagen. Misschien dat ik mijn thermobroek toch maar eens uit de mottenballen moet gaan halen. Want je weet wat ze zeggen: als de benen warm zijn, dan komen de doelpunten vanzelf.’

Volgende week speelt Bolnes weer een thuiswedstrijd, waarin nummer vijf van de competitie ASW de tegenstander is.