sv Bolnes maakt het zich moeilijk tegen Moerkapelle, maar wint wel

18 March 2024, 06:51 uur
Lokaal
Pixabay

In een spannende ontmoeting tussen Moerkapelle en SV Bolnes, de trotse koploper van de 5de klasse B, heeft Bolnes met hangen en wurgen de overwinning uit het vuur gesleept. De heenwedstrijd, gespeeld in Bolnes, had een overtuigende 7-0 overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. Deze keer werd het publiek getrakteerd op een meer competitieve wedstrijd en een nipte zege: 2-3.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Tim van Diest en gestart om 14.30 uur, begon met een sterke druk van Bolnes op het vijandelijke doel. Op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt ontbrak het de blauw-witten aan nauwkeurigheid in de afwerking. Moerkapelle, aan de andere kant, wist te verrassen met een eerste schot op doel dat Bolnes doelman Devin Maasbach in de problemen bracht. Een daaropvolgende overtreding resulteerde in een penalty voor de thuisploeg. Dit buitenkansje werd feilloos benut, waardoor Moerkapelle verassend de voorsprong nam.

Bolnes zocht naar een snelle gelijkmaker met kansen voor Daley Hilkemeijer en Danny Paludanus, maar ofwel ging de inzet naast, ofwel stond Moerkapelle’s doelman Gino Jansen paraat. De gelijkmaker kwam uiteindelijk van de voet van Edilsony Dias Gomes, die vanaf 25 meter de bal prachtig in de kruising schoot. Met een 1-1 stand gingen de teams de rust in.

Na de rust domineerde Bolnes het balbezit en creëerde het meerdere kansen. Een overtreding in de 60ste minuut op Daley Hilkemeijer binnen de strafschopgebied leidde tot een strafschop voor Bolnes, die door Michael Navajas-Sanchez prima werd binnen geschoten. Omdat Bolnes hierna verzuimde om de score verder uit te breiden, bleef de thuisploeg geloven in een beter resultaat. En met succes. Een fantastisch doelpunt van Jarno van Ommeren in de 80ste minuut bracht de spanning terug. Heel lang kon Moerkapelle echter niet van de gelijke stand genieten. Edilsony Dias Gomes glipte langs zijn tegenstander en zag Noury Mulder vrij staan voor het doel. De aanvallende middenvelder zette zijn voet tegen de bal en bracht de stand op 2-3, wat tevens ook de eindstand zou blijken.

Met deze overwinning houdt Bolnes afstand op de naaste achtervolgers en is het weer een stapje dichterbij het uiteindelijke doel.