sv Bolnes is ook Gouderak de baas

2 October 2023, 08:26 uur
Lokaal
mainImage

Na vorige week Kamerik verslagen te hebben, toog Bolnes deze zaterdag af naar Gouderak om daar aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Volgens de website van v.v. Gouderak staat de club al sinds 1927 bekend als de gezelligste club van de Krimpenerwaard. De knusse kantine met aangrenzend speeltuintje, een mooi grasveld met uitzicht op de Hollandsche IJssel verraden de bezoeker dat dit niet zomaar uit de lucht is komen vallen.

Rond de klok van half drie floot scheidsrechter Erik Ju voor het begin van de wedstrijd, waarna al snel bleek dat Gouderak het balbezit aan de bezoekers zou laten. De thuisploeg groef zich in en loerde via de behendige spits Bob Olde Heuvelt op een snelle counter. Dit strijdplan resulteerde al snel tot een grote kans voor de thuisploeg, maar Bolnes goalie Devin Maasbach redde bekwaam. Na twintig minuten wist Bolnes het veldoverwicht uit te drukken in de score, toen Jailson dos Santos een puike voorzet afleverde op het hoofd van de boomlange Bolnes spits Daley Hilkemeijer. Voor hem een koud kunstje om de 0-1 op het scorebord te zetten. Omdat Bolnes het daarna naliet om verder afstand te nemen van de thuisploeg, kreeg het vlak voor rust de deksel op de neus. Bob Olde Heuvelt ontsnapte aan de buitenspelval en verschalkte Maasbach met een lepe schijnbeweging. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de rust liet trainer Mark van Zanten er geen gras over groeien en bracht hij twee nieuwe aanvallers in de ploeg. Met Nick van Duuren en Nourdin Ait Lahcen in de ploeg ging Bolnes nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft gespeeld te hebben, ontsnapte Edilsony Dias Gomes aan de verdedigers van Gouderak. Zijn voorzet vond Hilkemeijer, die de bal, met enig fortuin, binnenliep. Niet veel later maakte Hilkemeijer ook zijn derde van de middag door een corner van Noury Mulder binnen te knikken. De thuisploeg bleef deze middag hetzelfde spelletje spelen, door zo snel mogelijk de diepte te zoeken. Grote kansen leverde het in de tweede helft echter niet meer op. In de 80ste minuut gooide Hilkemeijer de wedstrijd definitief in het slot door ook nog zijn en Bolnes vierde treffer te maken. Hij verschalkte doelman Stef Hogendoorn met een bekeken schot. Het slotakkoord was toch voor de thuisploeg toen zij, een makkelijk gegeven, strafschop mochten nemen. Ralph Baas pakte dit cadeautje uit en bracht de eindstand op 2-4.

En zo wist Bolnes ook zijn tweede wedstrijd in ‘de kelderklasse’ te winnen en staat het zodoende (gedeeld) aan kop. Volgende week krijgen de Ridderkerkers het nog puntloze Rijnstreek op bezoek.