sv Bolnes begint seizoen met overwinning

26 September 2023, 09:43 uur
Lokaal

In de archieven van SV Bolnes is terug te lezen dat het in de jaren 2008 en 2009 speelde in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. Hierna kenden de Ridderkerkers succesvolle seizoenen, waarbij het in 2014 zelfs promoveerde naar de eerste klasse. In de jaren hierna ging het bergafwaarts met het eerste elftal, waarbij de degradatie naar de vijfde klasse in het vorige seizoen tot een dieptepunt gerekend mag worden.

In het kielzog van nieuwbakken trainer Mark van Zanten besloten veel spelers te kiezen voor een nieuw avontuur bij de blauw-witten van Ridderkerk. Met deze impuls hoopt de club dit jaar hoge ogen te gooien in de kelderklasse van het amateurvoetbal. Vandaag stond de eerste wedstrijd in de vijfde klasse op het programma, waarbij vv Kamerik de tegenstander van dienst was op de ‘Bolnesser Berg’.

Scheidsrechter Knaapen gaf rond half drie het beginsignaal, waarna de thuisploeg op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Ondanks diverse kansen, was het wachten tot de 35ste minuut toen Tom Dijksman vrij kon uithalen in de vijandelijke zestien. Met dit buitenkansje wist de bebaarde technicus wel raad, waardoor hij Bolnes op een 1-0 voorsprong zette. Niet veel later ontsnapte Danny Paludanus aan de verdediging van de bezoekers en wist hij doeltreffend uit te halen in de verre hoek. Met een 2-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op. Deze score had veel hoger uit kunnen vallen als Bolnes het tempo wat had opgeschroefd en het iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.

In het tweede bedrijf gooide Kamerik het over een andere boeg en probeerden zij de thuisploeg het voetballen te beletten door meer druk naar voren te zetten. Dit had effect, want naar mate de wedstrijd vorderde verschenen de bezoekers steeds meer op de helft van de thuisploeg. Bolnes speelde in deze fase van de wedstrijd erg slordig, waardoor het spel vaak niet om aan te gluren was. Toen Kamerik in de 65ste minuut ook nog de aansluitingstreffer wist te maken, hield het massaal toegestroomde publiek toch nog de adem in. Gelukkig voor alles wat Bolnes lief is, scoorde Boyd Reijnenberg, op aangeven van Edilsony Dias Gomes, in de 85ste minuut de 3-1 en maakte het zo aan alle Kamerik illusies een einde.

En zo boekte Bolnes een moeizame, maar verdiende overwinning. Volgende week reizen de blauw-witten af naar Gouderak om daar aan te treden tegen de plaatselijke vv.