Succesvolle halve finales bij KCR

3 April 2024, 09:09 uur
Lokaal
mainImage
Marloes Hollebrandse
Archiefbeeld.

Afgelopen zaterdag was sporthal De Wissel het strijdtoneel in drie halve finales om de landstitel in het zaalkorfbal. Drie duels die voor volle tribunes gespeeld werden.

Dalto uit Driebergen was in alle drie de leeftijdsklassen (B, C en D) tot de laatste vier gereikt. Om die reden had de Korfbalbond die wedstrijden in één hal gepland. Dalto hielp KCR in de organisatie, want de gasten verzorgden de videostreaming van de complete dag, inclusief commentatoren en meerdere camera’s. Dalto ging in één van de drie partijen door naar de finales, die komende zaterdag in De Maaspoort in Den Bosch gespeeld worden. Alleen bij de D-ploegen waren zij de beste, door het Veenendaalse SKF te verslaan.

In de ochtend had PKC C1 in extremis de finale bereikt en de middag kreeg een mooie apotheose met het duel tussen de B-ploegen van Dalto en Avanti. De ploeg uit Pijnacker poetste een marge van vier punten weg en won uiteindelijk met 19-23. Burgemeester Marco Oosterwijk was getuige van deze wedstrijd en sprak van een geweldige ambiance aangevuld met waardering voor de vele vrijwilligers. Op de parkeerplaats hadden de verkeersbegeleiders van de gemeente het goed voor elkaar. De verkeersstromen naar de hal en de kermis, werden in goede banen geleid. KCR kijkt terug op een mooi en drukbezocht evenement waar het trots op is.

Inmiddels trainen alle KCR-ploegen alweer even op het veld. Komende zaterdag start de veldcompetitie. De Ridderkerkers starten op 6 april om 16:30 uur met een thuisduel tegen ONDO uit Middelburg.