Start zaalseizoen handballers van Saturnus’72

26 September 2023, 11:01 uur
Lokaal

Zaterdagavond gaat de zaalcompetitie van start voor de handballers van Saturnus’72. Na het vertrek uit het samenwerkingsverband met Conventus en D.E.S.’72 (Drechtsteden) staat de ploeg weer op eigen benen.

Dit jaar staat de selectie onder de leiding van de trainers Mark Tikkel en Stefan Soeteman. Mark heeft zijn sporen o.a. verdiend bij U.S. in Amsterdam. Stefan speelt al jaren in Ridderkerk en heeft zich naast het spelen ontwikkeld in het trainersvak. Op de bank gaat Remco de Jong fungeren als coach terwijl Marco Bakema teamleider is. De oefencampagne werd met wisselend succes afgesloten. Winst op Savosa, verlies tegen Saturnus Leiden en afgelopen weekend twee wedstrijden in eigen hal. De eerste wedstrijd tegen Dongen werd met 30-18 eenvoudig gewonnen. Na een uur pauze stond de tweede wedstrijd tegen tweede divisieploeg Reehorst op het programma.

Het wedstrijdritme bij Reehorst was hoger dan dat van de thuisploeg. De tegenstander had even daarvoor de degens gekruist met Dongen en kon zo in de flow blijven. Voor Saturnus’72 duurde het zeker 10 minuten alvorens de ploeg het ritme kon oppakken en een vuist kon maken. De opgelopen achterstand kon voor rust iets worden verkleind. Ook in deel twee had de thuisploeg moeite met het opstarten. Coach Remco de Jong moest ingrijpen omdat diverse spelers de kop lieten hangen. Vanaf dat moment ging het beter lopen en bleef het verschil beperkt tot 9 treffers. Volgens de Jong een terechte nederlaag. “Reehorst was nu nog een maatje te groot, maar over het algemeen ben ik redelijk tevreden. Conditioneel en verdedigend zit het goed, aanvallend en tussen de oren is er nog werk aan de winkel. Deze week oefenen we nog tegen US en dan gaat het echt beginnen”.

De eerste wedstrijd van Saturnus’72 gaat zaterdagavond 30 september tegen Helius. De wedstrijd in Hellevoetsluis begint om 20.10 uur.