Slikkerveer pakt winst in doelpuntenfestijn tegen Charlois

29 November 2021, 10:31 uur
Lokaal
Roelie 't Jong

sv Slikkerveer heeft het competitieduel met sv Charlois zondag weten te winnen. In een duel waarin beide ploegen de nodige spelers misten vanwege blessures, was de thuisploeg op Sportpark Reijerpark met 4-3 te sterk.

Geklungel in de Slikkerveer-defensie stelde Jeffrey van Veen al vroeg in staat om de 0-1 aan te tekenen. Cerezo Fung-A-Wing maakte luttele minuten later alweer gelijk. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, waardoor het spel over en weer golfde. In de 17e minuut ontfutselde Bas Mulder de bal bij een tegenstander en kon daarna ongehinderd opstomen langs de linkerflank. Vanaf de achterlijn was zijn voorzet op maat naar Chevillio Halden, die bij de tweede paal de bal binnen kon schieten: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft trok Slikkerveer het initiatief meer naar zich toe. Dat zorgde meteen voor kansen én treffers. Een voorzet van Bas Mulder werd binnengekopt door Cerezo Fung-A-Wing. Acht minuten later was het weer raak. Dit keer profiteerde Cerezo Fung-A-Wing goed van een te korte kopbal van een Charlois verdediger op zijn doelman. Na het omspelen van de uitkomende keeper was het eenvoudig binnenschieten voor Fung-A-Wing: 4-1. Wel werd hij bij die actie nog dusdanig geraakt door een verdediger, dat verder voetballen niet meer mogelijk was.

Dat was duidelijk een aderlating voor Slikkerveer. Charlois putte moed en met alles of niets voetbal kwam het nog heel ver. In de 65e minuut kopte Jeffrey Pols de bal tegen de touwen (4-2) en in de 67-ste minuut was het Sem Meulstee, die profiteerde van een scrimmage voor het doel. Een eerste schot kon nog worden gekeerde door Patrick Werkhoven, maar een tweede inzet van dichtbij was hem te machtig: 4-3. Slikkerveer leek rijp voor nog meer tegentreffers, maar de defensie hield goed stand.

Mocht de KNVB deze week beslissen dat er toch nog gevoetbald moet worden komend weekend, dan speelt Slikkerveer op zondag 5 december in Dordrecht een uitwedstrijd tegen RCD.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Robert Kosten, Valerio Vers, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing (60 - Damion Janssen) en Chevillio Halden (80 - Tico ten Have).