Seizoen 2024-2025 Theater het Kruispunt in Barendrecht in de verkoop

23 May 2024, 11:52 uur
Lokaal
mainImage
PR

Het nieuwe programma van Theater het Kruispunt in Barendrecht staat online en de verkoop is gestart! 

Jubileumseizoen
“Toen Barendrecht nog niet meer was dan een kruising van wegen, werden afspraakjes steevast op ‘het kruispunt’ gemaakt. In 1994 vond op deze plek, waar de Barendrechtseweg en de Dorpsstraat elkaar kruisen, het eerste optreden plaats. Dertig jaar later staat hier een veelzijdig en uitnodigend theater!” vertelt Chantal Kradolfer, directeur van Theater het Kruispunt.  “We hebben met veel passie en plezier een uitgebreid aanbod samengesteld dat recht doet aan 30 jaar Theater het Kruispunt. Met bekende gezichten, maar ook jong talent en nieuwe programmering.” vervolgt ze.

Wie jarig is trakteert 
Chantal: “Elke eerste maandag van de maand, als om 12.00 uur de sirenes klinken, maken we de jubileumvoorstelling van die maand bekend. Deze voorstelling is altijd in het laatste weekend van die maand te zien. Voor deze jubileumvoorstelling betaal je €30,- en je kunt dan met 2 personen naar de voorstelling.  Je hebt 24 uur lang de tijd om voor deze voorstelling met actieprijs te boeken.” “Ook kun je last minute met korting naar theater. Op vertoon van je ID-kaart en/of rijbewijs aan de publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt betaal je op de avond van de voorstelling zelf slechts € 10,- per kaart. Deze jubileumprijs geldt voor iedereen tm 30 jaar. Mits niet uitverkocht en met uitzondering van onze films en jeugd/familievoorstellingen.” vervolgt Chantal.  

Speciaal geprogrammeerd 
In seizoen 24 | 25 vind je naast bekende namen en jong talent ook bijzondere voorstellingen, speciaal geprogrammeerd voor het 30-jarig bestaan. Zoals o.a. Sven Hammond Big Band Plays Ray Charles op vr. 20 september. The Last Five Years (try out) van het Rotterdamse gezelschap Nanoek op vr. 27 september. Supergaande Live op vr. 10 oktober, Nielson (try out) op 14 november. Simply The Best of Tina Turner feat. Nurlaila Karim op 15 november. MY BABY op 7 december. District 12 op 5 februari. De Proefkeuken op 28 februari. Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis op 1 maart. Jim Deddes op 29 maart. Trompettist in Auschwitz met Soy Kroon en Thomas Cammaert op 30 april en Bee Gees Forever op 14 mei. “En we gaan lekker naar buiten. Deze zomer organiseren we weer Klapstoelkabaret en een gevarieerd programma voor de kleinste theaterliefhebbers.” vervolgt Chantal.  Meer informatie over deze zomerprogrammering volgt binnenkort. 

Bijzonder 
In seizoen 24 | 25 is Theater het Kruispunt één van de theaters die deelneemt aan Komt het Zien! Komt het Zien! maakt theaterbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. “Donaties uit onze Vriendenclub hebben deze deelname mogelijk gemaakt. Bij de musical Ja, ik wil! op zondag 13 april is een blindentolk aanwezig”, licht Chantal toe. Op de detailpagina van deze voorstelling lees je meer over alle ins & outs rondom Komt het Zien!

Al in de verkoop 
“Als theater spelen we in op mediamomenten van artiesten” vertelt Chantal. “Sommige daarvan zijn al eerder in de verkoop gegaan en een enkeling is ook al uitverkocht. Maar niet getreurd, gedurende het seizoen boeken we voorstellingen bij. Houd onze site dus goed in de gaten voor deze aankondigingen. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden en niks missen van bijgeboekte voorstellingen, word dan lid van onze vriendenclub. Vrienden informeren we altijd net een paar dagen eerder”, vervolgt ze.

Ook in 2023 | 2024 wist het publiek het theater goed te vinden en Chantal hoopt dat seizoen 24 | 25 ook een geweldig seizoen wordt. “We kijken uit naar een feestelijk seizoen waarin we samen met het team, onze vrijwilligers én alle artiesten een hoop culturele ervaringen mogelijk maken voor iedereen in Barendrecht en omgeving. Tot snel!” 

Lees meer over Theater het Kruispunt 30 jaar op www.theaterhetkruispunt.nl/30jaar