SchuldHulpMaatje Ridderkerk zoekt nieuwe Maatjes

29 November 2023, 11:51 uur
Lokaal
mainImage
Schuldhulpmaatje Ridderkerk

Steeds meer mensen hebben geldzorgen of serieuze financiële problemen. Dat heeft een enorme impact op hun leven. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen mensen op weg naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. SchuldHulpMaatje Ridderkerk is op zoek naar nieuwe enthousiaste Maatjes.

Landelijk is ongeveer 50 procent van de huishoudens financieel kwetsbaar of financieel ongezond. Geldzorgen geven mensen veel stress. Als SchuldHulpMaatje luister je naar hun verhaal en zoek je samen naar oplossingen. Je coacht en begeleidt mensen om hun financiële zaken zelf te regelen. Gratis en zonder oordeel. Je bent er voor mensen die niet weten hoe ze rond moeten komen, die in financiële problemen dreigen te komen of die schulden hebben.

Gecertificeerd vrijwilliger
Voordat je als Maatje aan de slag gaat, krijg je een driedaagse training. Je maakt deel uit van een team van Maatjes, ondersteund door een coördinator. Er is elk jaar intervisie en bijscholing in de vorm van e-learning. “Ik leer bij iedereen zelf ook wat bij”, zegt Maatje Rinus “Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Het werk past goed bij mijn vaardigheden, hier ben ik goed in. Het geeft me veel voldoening.”

Meer informatie en aanmelding
SchuldHulpMaatje gelooft dat het kan: mensen en hun financiën beter in balans brengen. Wil jij daar ook aan meedoen of wil je hier meer van weten? Neem vandaag nog contact op met SchuldHulpMaatje Ridderkerk, shmridderkerk.nl, coördinator Martin Verhoeve, (06) 486 05 179, [email protected].