Samantha doet oproep: "Ik wil weer lopen"

2 April 2021, 11:00 uur
Lokaal
mainImage
Samantha Kentie met haar vriend Rick Philipsen.

In oktober 2020 kreeg de in Ridderkerk woonachtige Samantha Kentie, zelf verpleegkundige in het Ikazia-ziekenhuis, last van haar onderrug. Dit straalde al snel uit naar haar benen, waardoor ze een paar dagen later niet meer kon lopen en noodgedwongen in een rolstoel terecht kwam. Zij is opgenomen in het ziekenhuis met een enorme hernia L4-5. Daar werd besloten haar zo snel mogelijk te opereren. 

Dit zou in eerste instantie gebeuren door middel van een micro-operatie. Wegens de grootte en locatie van de hernia werd echter besloten om op de 'klassieke' manier te opereren, met als resultaat een grote wond. Direct na de operatie kon Samantha weer kleine stukjes lopen met de fysiotherapeut. Helaas was dit van korte duur. Na zes dagen was de pret voorbij. Tien valpartijen later had Samantha geen stafunctie meer en werd zij wederom afhankelijk van de rolstoel en thuiszorg. 

Het ziekenhuis krijgt haar niet pijnvrij ondanks allerlei verschillende pogingen. Revalidatie in Nederland is niet effectief genoeg. De verwachting van de ziekenhuizen hier is dan ook dat zij zeker nog anderhalf jaar in de rolstoel zal zitten. "Een revalidatiekliniek in Spanje kan mijn vriendin helpen te herstellen en weer de oude te worden met geavanceerde en intensieve technieken en therapieën. Deze kliniek heeft deze met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract, op twee na", zegt Rick Philipsen, de vriend van Samantha. "U raad het al, de zorgverzekering van mijn vriendin valt hier niet onder. Zij bieden mijn vriendin zo snel mogelijk een 8 weken lang intensief en multidisciplinair revalidatietraject aan, waarna zij weer zou moeten kunnen lopen en de dingen moet kunnen doen die een normale 23-jarige ook kan doen. Momenteel staat het leven namelijk stil voor haar."

Via GoFundMe is het stel een inzamelingsactie gestart. De teller staat inmiddels op een kleine 7000 euro.