RVVH ontvangt RKAVV voor het eerst in clubhistorie

22 September 2023, 18:53 uur
Lokaal
mainImage

Op 23 september staat alweer de vijfde competitiewedstrijd op het programma voor RVVH, thuis tegen het prima gestarte RKAVV. De club uit Leidschendam heeft tot dusver negen punten verzameld en is voor het eerst tegenstander van RVVH. Nog nooit hebben beide ploegen tegenover elkaar gestaan omdat RKAVV (Rooms Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging) een zondagclub is. RKAVV werd in 1922 opgericht.

RVVH beleefde zaterdag een zware middag. Alhoewel het in de 1e helft daar niet naar uit zag. RVVH creërde diverse kansen en Smitshoek ook, maar gescoord werd er niet. Derhalve was de stand met de rust 0-0. Na de thee kreeg RVVH direct de 1-0 om de oren. Zonder dat RVVH directe kansen creëerde liep Smitshoek uit naar een 3-0 eindstand. Op basis van de 2e helft is de overwinning van Smitshoek terecht.

RKAVV had zaterdag thuis een harde dobber aan LRC. Nadat ze met 1-0 en 2 – 1 voor hadden gestaan, verloren ze toch met 2-3 van de club uit Leerdam. RKAVV stond na 3 wedstrijden zonder puntverlies bovenaan. RKAVV is door deze nederlaag terug te vinden op de 3e plek. RVVH staat na dit weekeinde op een 14e plek met 3 punten.