Riny (66) geslaagd voor aikido-examen Zonzinkan

25 May 2023, 10:33 uur
Lokaal
mainImage
Zonzinkan
Marcel Looy test Riny Spinhoven tijdens haar examen. Examinator Van Dongen kijkt toe.

De 66-jarige Riny Spinhoven uit Ridderkerk heeft afgelopen woensdag een prachtig examen afgelegd in de Japanse zelfverdedigingskunst aikido. Zij werd door aikidoleraar Marcel Looy als voorbeeld gesteld voor de hele club. Examinator Pieter van Dongen gaf nog eens aan dat Riny zeer toegewijd is, maar ook altijd klaar staat voor anderen. Daarom was het voor Van Dongen een voorrecht om haar het vierde kyu-certificaat te overhandigen.

Iedereen die ook aikido wil beoefenen in deze hectische tijd zal een keer met Riny te maken krijgen. Zij is als een van de oudste van de club een voorbeeld hoe je oud kunt worden en vitaal kunt blijven en zelfs stralen.

Veel mensen zoeken naar de zin van het leven. Aikido leert je om de zin in jezelf te zoeken. Je doet je oefeningen en je krijgt er heel veel voor terug: ,,Innerlijk geluk en vreugde zullen je ten deel vallen.”

Wil je dit ook ervaren? Kom dan naar de Platanenstraat 6 in Ridderkerk. Hier trainen alle deelnemers en deelneemsters om dit gevoel zelf te verkrijgen.

Als je komt, merk je meteen dat de sfeer in de groep zeer positief is. Er wordt veel gelachen en iedere deelnemer wordt in zijn of haar waarde gelaten. Er is geen competitie. Je leert in je eigen tempo.

Wil je met Riny aikido beoefenen? Kom dan langs op de maandagavond vanaf 20.00 uur. Leraar is Marcel Looy. Of op de woensdagavond vanaf 19.00 uur Japanse yoga en vanaf 20.00 uur aikido onder leiding van Pieter van Dongen. Tot slot is er ook aikido elke donderdagavond vanaf 19.30 uur of de zondagmorgen vanaf 9.30 uur onder leiding van Eddy Nuijten.