Ridderkerks Dagblad | Ridderkerk meest mkb-vriendelijke gemeente van Rijnmond
mainImage

Ridderkerk meest mkb-vriendelijke gemeente van Rijnmond

21 juli 2021, 12:07 uur
Lokaal

Ridderkerk is de mkb-vriendelijkste gemeente 2020-2021 van de regio Rotterdam-Rijnmond. Over de hele provincie Zuid-Holland bezet de gemeente de vijfde plek. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland waaraan in totaal zo'n 20.000 ondernemers hebben meegewerkt.

"Een mooie prestatie waar ik in de eerste plaats de in Ridderkerk gevestigde bedrijven voor wil danken", laat wethouder Henk van Os weten op '?Linkedin. "Jullie zijn de motor van de Ridderkerkse samenleving. Goed om te vernemen dat ons lokale beleid aansluit bij jullie behoeften."

MKB-Nederland voert het tweejaarlijkse onderzoek uit sinds 2008. Het is voor het de tweede keer dat Ridderkerk een plek weet te bemachtigen in de top 100 van de in totaal 352 gemeenten. In het onderzoek van 2018-2019 eindigde Ridderkerk op plaats 93. Nu doet de gemeente het met de 50e positie nog een stuk beter. "Een prestatie waar naast het college van burgemeester en wethouders ook de gemeenteraad haar steentje aan heeft bijgedragen. Zeker in deze coronacrisis heeft Ridderkerk alles uit de kast gehaald om onze ondernemers te steunen met raad en daad", aldus Van Os.