Ridderkerks Dagblad | Ridderkerk haalt 950 verkeersborden weg
mainImage

Ridderkerk haalt 950 verkeersborden weg

Alleen al op en bij dit deel van een rotonde in de Populierenlaan staan een stuk of tien verkeersborden. Of een deel daarvan overbodig is?
4 mei 2021, 10:48 uur
Lokaal

door Geert van Someren

In Ridderkerk staan ongeveer 6.000 verkeersborden. Onderzoek in opdracht van de gemeente wijst uit dat 950 borden en 400 palen overbodig zijn. Die zullen dit jaar worden verwijderd. Het resultaat is een “rustiger straatbeeld”, zo heeft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Dat bevordert de veiligheid op de weg. Hoe zorgvuldiger borden zijn geplaatst, hoe veiliger. En hoe minder, hoe beter, stelt het college. Borden die de gemeente weghaalt, worden hergebruikt als dat mogelijk is.

“Nut en noodzaak van de te verwijderen verkeersborden is afgestemd met de verkeerskundigen”, aldus de brief van het college. “De planning is om in het vierde kwartaal te starten met de wijkgerichte aanpak van het schoonmaken van de verkeers- en straatnaamborden. De wijkgerichte aanpak wordt in nauwe samenspraak met de wijkoverleggen gedaan. In 2022 zullen de nog ontbrekende verkeers- en straatnaamborden worden teruggeplaatst”.

Drie jaar
Vanwege het mogelijk hergebruik, gaat de gemeente eerst de hele sanering uitvoeren, in plaats van wijk voor wijk aan te pakken. Het college: “De duur van de gehele sanering in 2021 neemt ongeveer zes weken in beslag. Het vervolg, de wijkgerichte aanpak, duurt naar verwachting ongeveer drie jaar”.


Foto: Geert van Someren