Ridderkerks Dagblad | PvdA stelt vragen over hindernissen op de stoep
mainImage

PvdA stelt vragen over hindernissen op de stoep

Deze deelscooter is in ‘t Zand achtergelaten en neemt een groot deel van de stoep in beslag. PvdA-raadslid Ripmeester (kader) maakt zich in het algemeen zorgen over belemmeringen op trottoirs.
3 mei 2021, 14:14 uur
Lokaal

door Geert van Someren

PvdA-raadslid Arianne Ripmeester maakt zich zorgen over op de stoep geplaatste zaken, waarvan voetgangers en gebruikers van rolstoelen, rollators en scootmobielen hinder ondervinden. Ze noemt niet alleen op de stoep gezette aanhangers en deels op het trottoir geparkeerde langere wagens, maar ook deelscooters als barrières.

Ripmeester heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Ze wil onder andere weten na hoeveel dagen wordt overgegaan tot handhaving en of er voldoende mankracht is om dat te doen. Ook dubbele hekjes op de stoep vormen een belemmering als de doorgang te smal is.

Het PvdA-raadslid wil weten of de gemeente belemmeringen op de stoepen in beeld heeft gebracht. Ook vraagt ze zich af of het college bereid is om de inwoners te vragen om knelpunten op voetpaden en trottoirs aan te geven.

Deelscooters
Over deelscooters heeft het raadslid nog een aantal andere vragen gesteld. De gemeente heeft daar een overeenkomst voor gesloten met Go Sharing. Ripmeester wil graag een overzicht over het gebruik in Ridderkerk en vraagt zich of hoe en wanneer de gemeente de overeenkomst met Go Sharing evalueert.


Foto: Geert van Someren