Ridderkerks Dagblad | Politieke strapatsen (5)
mainImage

Politieke strapatsen (5)

19 juli 2021, 10:20 uur
Lokaal, Columns

De coronabesmettingen in Ridderkerk zijn de afgelopen week behoorlijk opgelopen. De laatste zeven dagen, tussen 11 en 18 juli, zijn er 182 besmettingen geconstateerd, een behoorlijk stevige stijging. Ondanks de oplopende besmettingen in Ridderkerk is door het college van Ridderkerk toch toestemming gegeven om de muzikale optredens, vanaf 16 juli georganiseerd door de Stichting Evenementen Ridderkerk onder de pagode tussen Ridderhof 1 en 2, door te laten gaan. 

Mag ik dit heel vreemd vinden... Op vrijdag 9 juli jl. heeft onze regering de coronamaatregelen aangescherpt vanwege de hoge besmettingen. Deze maatregelen treffen ook de horeca. Zo mag er in de horeca geen entertainment plaats vinden.

En dan geeft de gemeente Ridderkerk doodleuk toestemming voor optredens, ook nog op een doorstroom locatie waar ook een horecagelegenheid zit. Op een foto die ik op social media voorbij zag komen, was de afstand tussen de geplaatste stoelen bepaald geen anderhalve meter.

Daarnaast zijn de landelijke maatregelen heel duidelijk. Ik mag aannemen dat dit ook op het Koningsplein 1 bekend is, dan kan het niet zo zijn dat een wethouder c.q. iemand van de afdeling vergunningen deze maatregelen aan zijn laars lapt. 

Ik gun de Stichting Evenementen Ridderkerk het doorgaan van al hun activiteiten en ook de horecaondernemers, maar dan moet er wel sprake zijn van een gelijk speelveld voor alle horeca-ondernemers.  Met het afgeven van deze vergunning creëert het college van burgemeester en wethouders een probleem voor zichzelf.

Een horeca-ondernemer die creatief is en goede maatregelen neemt kun je nu geen vergunning meer weigeren indien hij/zij muziek c.q. een artiest op zijn terras wilt laten optreden. Het kan geen toeval zijn dat op de plaats waar de SER hun muzikale optredens houden een horecazaak zit die hiervan profiteert.

Is het toeval dat dit bedrijf binnen afziende tijd een groter pand - het voormalige Bruna pand - gaat betrekken? Ik gun het de uitbater van harte hoor, maar ten opzichte van de andere horeca in Ridderkerk, die wel beperkt is, is dit hele oneerlijke concurrentie.

Opvallend is dat de beslissing is genomen nu de gemeenteraad met reces is. Ik ben heel benieuwd hoe de Ridderkerkse politieke partijen staan in deze beslissing.

Dansen met Janssen
Onze demissionaire minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Hugo Mattheüs de Jong, vloog weer eens uit de bocht enkele weken terug. Hij paaide jongeren om zich te laten vaccineren met het Janssen vaccin, met de mededeling dat zij met Janssen weer konden gaan dansen.

Hij vergat er een kleinigheid bij te vertellen, namelijk dat het nog twee weken zou duren voordat het vaccin zou werken. De jongeren lieten zich massaal vaccineren en maakten gebruik van de versoepelde maatregelen, met als gevolg dat alleen de coronapoppen aan het dansen gingen.

Ik weet niet of de jongeren verblind waren om de gevolgen te kunnen overzien en dat het uitgaansvirus hen in hun greep had en hierdoor het zelf nadenken kennelijk was uitgeschakeld. Zelf ben ik ook gevaccineerd, maar ik kreeg bij de GGD voldoende informatie om te weten dat ik na de tweede prik nog twee weken moest wachten om weer met mijn kleinkinderen te kunnen knuffelen. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de jongeren die informatie niet hebben gehad.

De besmettingen liepen en lopen in een hoog tempo op, wat het duo Rutte en de Jong noopte tot het aanbieden van excuses voor het te snel versoepelen van de maatregelen.

Ach ja, in mijn jonge jaren noemde wij dit soort benenbrekers Mik en Mak, het achtervolgde hen de rest van hun leven.

Peter R. de Vries
Anderhalve week na de laffe aanslag op zijn leven heeft Peter R. de Vries de strijd van zijn leven verloren. Je kunt vinden van hem wat je wilt, maar voor veel mensen was hij een baken van hoop.

De moord op Peter R. de Vries wordt in verband gebracht met de moord op de broer van Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces rondom Ridouan Taghi en de moord op advocaat Derk Wiersum.

Uit Den Haag kwamen natuurlijk reacties op deze laffe moord. Volgens Ferd Grapperhaus, demissionair Minister van Justitie en Veiligheid, was dit een directe aanslag op onze samenleving. 

Ook Mark Rutte, demissionair Minister-president, gaf aan dat deze moord in Nederland niet getolereerd zal worden en niet ongestraft mag blijven. Tja, Mark en de onderste steen, we weten inmiddels wat dit inhoud.

In Nederland is het algemeen bekend dat wij worden geregeerd door de Mocro Maffia, waar Justitie en Veiligheid veel te slap tegen optreed.

Zolang de politiek deze groep blijft pamperen zal er niet veel veranderen. Je kunt nu eenmaal niet iedereen beveiligen die het vrije woord gebruikt om hier tegen te ageren.