mainImage

Planten over? Lever ze in bij Riederwaarde in het Lohmanpark!

22 juni 2022, 14:25 uur
Lokaal

Heeft u planten over en geeft u deze graag een tweede leven? Lever ze dan in bij de logeertuin.

U kunt planten, struiken of kleine bomen brengen (in een tas, kluit of pot) bij zorgboerderij Riederwaarde in het Lohmanpark. Vrijwilligers zorgen dat de plantjes een plek krijgen in de logeertuin. Ook voor het ophalen van planten meldt u zich bij de zorgboerderij.

De logeertuin is een afgebakend gedeelte van het park. Hier kunt u overbodige planten en struiken laten ‘logeren’. Ridderkerkers die minder te besteden hebben en hun tuin willen vergroenen, kunnen de planten gratis ophalen. Vrijwilligers van Present Ridderkerk gebruiken de planten ook voor projecten bij kwetsbare inwoners. Inmiddels zijn er al veel planten gebracht én opgehaald. Daardoor kan de logeertuin nieuwe planten gebruiken.

De logeertuin is een initiatief van Stichting Present Ridderkerk, Facet Ridderkerk, gemeente Ridderkerk en Zorgboerderij Riederwaarde. De tuin werd begin 2022 geopend. Boer Gijs draagt samen met vrijwilligers van de zorgboerderij zorg voor het innemen en uitgeven van de planten. De initiatiefnemers zijn hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud van de tuin.

Heeft u groene vingers en een paar uurtjes over? Neem dan contact op met Yolanda Hekkert (Facet): 06-2834 7606.


Foto: Gemeente Ridderkerk