Ridderkerks Dagblad | Parkeren in Kerksteeg kan alleen nog met vergunning
mainImage

Parkeren in Kerksteeg kan alleen nog met vergunning

8 april 2021, 15:34 uur
Lokaal

Parkeren in de Kerksteeg en aan de Benedenrijweg tussen de Kerksteeg en Kerksingel kan binnenkort alleen nog met een parkeervergunning.
Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op 23 maart besloten. De bedoeling is dat de parkeerdruk voor bewoners kleiner wordt gemaakt. 

Weinig plaatsen
In de Kerksteeg en aan de Benedenrijweg zijn maar weinig parkeerplaatsen. Deze plaatsen worden veelal gebruikt door bezoekers en medewerkers van de winkels en horeca. Er is een parkeeronderzoek gedaan dat dit bevestigd. Om de parkeerdruk voor bewoners te verlichten is besloten vergunninghoudersparkeren in te stellen. 

Vergunning
Aan de Kerksingel is al een vergunning nodig om te mogen parkeren. Daar gaat de zone aan de Kerksteeg en Benedenrijweg op aansluiten. Men heeft doorlopend een vergunning nodig om op deze plekken te mogen parkeren.

Wilt u een vergunning? Dan moet u ingeschreven staan op een woonadres dat ligt aan het gebied dat wordt ingesteld als vergunninghoudersparkeren. Bewoners die in aanmerking komen hebben hierover een brief ontvangen.

Havenstraat
Het vergunninghoudersparkeren gaat in zodra de borden geplaatst zijn. Bezoekt u de winkels of horeca in de buurt? Dan kunt u voortaan parkeren op het parkeerterrein aan de Havenstraat/Gieterijstraat, nabij supermarkt Dirk van den Broek. 


Foto: Google Maps