Opnieuw stijging in babbeltrucs en overvallen in Ridderkerk

25 February 2024, 17:45 uur
Lokaal
mainImage
Politie

Afgelopen tijd ziet de politie weer een flinke stijging in babbeltrucs in Barendrecht en Ridderkerk. De babbeltrucs waarin een zogenaamde bankmedewerker of politieagent belt kennen we inmiddels, deze incidenten blijven bij ons binnenkomen. De laatste drie weken zien we echter ook een stijging in een nieuwe methode. Er zijn meerdere aangiftes binnen gekomen van, helaas voltooide, babbeltrucs en soms zelfs woningovervallen. Met name in Barendrecht en Ridderkerk zijn deze de laatste tijd dagelijks dan wel wekelijks gemeld.

Bij deze nieuwe wijze wordt er bij (alleenstaande) ouderen aangebeld met het verhaal dat er lekkage in de woning zou zijn, afkomstig van buren. Gekleed in werkkleding, met daarbij in sommige gevallen veiligheidshesjes aan, wordt verzocht dan wel medegedeeld dat zij de woning moeten betreden om lekkage te onderzoeken.

Helaas hoort de politie te vaak dat een tweede persoon de woning mee inloopt en zich richt op de slaapkamer, zoekend naar waardevolle spullen zoals geld of sieraden.

''Blijf elkaar alstublieft inlichten, met name alleenstaande ouderen. Deze incidenten maken een ontzettend grote indruk, met name wanneer er mensen in uw woning zijn geweest en spullen wegnemen waar u bij staat. Bedankt'', aldus  de politie Oude-Maas.