Onderscheiding voor SGP-politicus Ridderkerk

14 May 2022, 07:41 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Ridderkerk – Jos Wesdijk
Burgemeester Attema schudt Kees van der Duijn Schouten de hand na het opspelden van de versierselen op die horen bij zijn onderscheiding.

Met de benoeming van SGP-politicus Kees van der Duijn Schouten als wethouder in de gemeente Ridderkerk, komt een einde aan zijn periode als raadslid. Hij is twaalf jaar raadslid geweest. Reden voor Zijne Majesteit de koning hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Attema spreekt hem in de raadszaal toe: “Je was zeer oplettend en scherp. Soms ook wat dominant en eigenzinnig, en niet ieder kon die stijl altijd waarderen. Maar je beheerst het ambacht van het raadswerk, kent je verantwoordelijkheid en staat voor je kiezers en de standpunten van je partij”.

Niet eenvoudig
“Een stap naar het wethouderschap, is een stap die je niet eenvoudig neemt. Een mooie functie, maar een die weinig zekerheid biedt en echt geen opstapje is naar een mooie functie daarna. Dat je die stap hebt willen nemen, geeft je verantwoordelijkheidsgevoel en je inzet voor de Ridderkerkse samenleving aan”.