Ridderkerks Dagblad | Moestuintjes
mainImage

Moestuintjes

3 mei 2021, 10:31 uur
Lokaal, Columns

Vorige week zondagavond - ik zat op het gemak aan een borreltje - kreeg ik een appje met daarin de vraag of het uitkwam dat de appster de door mij voor haar gespaarde moestuintjes kwam ophalen. Ze zou dan maandagochtend om 10.00 uur bij me zijn, want om 10.30 uur had zij nog een afspraak. 

Exact om 10.00 uur gaat de bel en open ik de beneden deur, maar de persoon die binnenstapt is niet diegene die zich heeft aangemeld voor de moestuintjes. Eenmaal binnen krijg ik een brief overhandigd, die bleek geschreven door onze burgemeester Attema, waarin zij aangeeft dat er heugelijk nieuws is en dat ik een Koninklijke Onderscheiding krijg. Deze was voor mij aangevraagd door mevrouw C. Stolk, de brenger van de brief. Of ik maandagmiddag jl. naar het gemeentehuis wilde komen om het lintje uitgereikt te krijgen.

Bij het gemeentehuis werd ik opgewacht door een aantal vrienden (m/v), bekenden en plaatselijke politici die mij kwamen ondersteunen. Geen idee hoe het er aan toe zou gaan tijdens het uitreiken van een lintje. Dit had ik nog niet meegemaakt.

De enige keer dat ik erbij aanwezig had kunnen zijn, was toen mijn vader in november 1972 een lintje kreeg uitgereikt. Hij was dat jaar 40 jaar werkzaam bij Boele Bolnes. Ik heb dit moment echter aan mij voorbij moeten laten gaan, mijn vader was herstellende van een zware operatie en daar ik grieperig was zou dit voor hem gevolgen kunnen hebben. Naast de eer geeft het een trots gevoel om in de voetsporen van je vader te mogen treden.

De ceremonie duurde een klein half uurtje, inclusief toespraak van de burgemeester en de uitreiking van het lintje, behorende bij Lid van de Orde van Oranje Nassau. Leuk was dat mede-columnist Karin Kayadoe, voor mij als chaperonne aanwezig, het lintje opspeldde.

Na afloop van de ceremonie hebben wij met elkaar, keurig op anderhalve meter afstand, nog een tijdje kunnen napraten over deze, voor mij, bijzondere dag. Jammer was dat die dag de terrassen nog niet open waren, maar je kunt ook niet alles hebben.

Thuis gekomen kwam een en ander voorbij op sociale media, waaronder een persbericht van de gemeente Ridderkerk, waar ik tot mijn verbazing als A. Ouwens in plaats van M.A.T. Ouwens werd opgevoerd. Je mag van een persvoorlichter toch wel verwachten dat hij de juiste informatie gebruikt, zoals voorletters. Daarnaast ben ik inmiddels 55 jaar vrijwilliger. Je zou bijna om een rectificatie vragen.

Bij mijn geboorte heb ik drie voornamen meegekregen, zijnde de voornamen van mijn beide opa’s. Op die voornamen ben ik trots. Gelukkig staan op de officiële papieren deze voorletters wel vermeld.

Ridderkerk Rowdies
De laatste weken kom ik ingezonden brieven tegen in ons wekelijks huis-aan-huis blad die gaan over de veranderingen in het Oosterpark en waarin ook de veldverandering van de Ridderkerk Rowdies wordt betrokken. 

Iedereen mag zijn mening hierover hebben en die uiten door middel van een ingezonden brief is prima. Alleen moet je je dan aan de feiten houden en een juiste weergave vermelden. Afgelopen donderdag las ik een brief van dhr. H. Eckhart, welke bol staat van de onwaarheden met betrekking tot de Ridderkerk Rowdies.

In het eerste gedeelte geeft de schrijver aan dat de Ridderkerk Rowdies vraagt om een tweede speelveld. Kennelijk is deze meneer nooit verder geweest dan het Vlietplein, want vanaf de opening van het sportpark van de Ridderkerk Rowdies, in juli 1984, speelt men al op twee velden, te weten een combinatieveld en een jeugdveld, welke ook gebruikt wordt voor damessoftbal. 

Verder lees ik in zijn betoog dat Ridderkerk Rowdies vanaf de oprichting kon voorzien dat Rowdies nu een te krappe locatie zou hebben voor het grote werk. Beste schrijver, er is geen vereniging die 40 jaar vooruit kan kijken. Elke vereniging heeft uiteraard als doel zo hoog mogelijk te kunnen spelen. In 1984 was niet te bevroeden in welke klasse de vereniging in 2021 uit zou komen.

De limit is toch wel de opmerking van deze inzender dat Ridderkerk Rowdies financieel is gesteund door de burger met bijdragen voor onderhoud van hun clubhuis door Sport en Welzijn. Het clubhuis van Ridderkerk Rowdies is eigendom van de Rowdies en het onderhoud van het clubgebouw is ook voor hun rekening.

De velden worden via Sport en Welzijn onderhouden, dat klopt, maar daarvoor betaalt de vereniging maandelijks veldhuur, waarbij inbegrepen de onderhoud van de velden. En dan ook nog schrijven dat de vereniging dankbaar en bescheiden zou moeten zijn. De vereniging houdt al sinds hun oprichting de eigen broek op.

De inzender van deze brief doet er goed aan zich voortaan eerst te verdiepen in de vereniging, in plaats van deze kwaadaardige onzin te verspreiden.