Met sport en spel meer ‘thuis’ in Nederland

18 September 2023, 13:55 uur
Lokaal
mainImage
Jos Wesdijk

In Ridderkerk verblijvende vergunninghouders en vluchtelingen uit zeven verschillende landen deden vrijdag mee aan de jaarlijkse sport- en spelmiddag van Stichting Present op het terrein van KCR en Saturnus ’72.

De middag was georganiseerd voor vergunninghouders die zich onlangs in Ridderkerk hebben gevestigd. Maar ook vluchtelingen van het asielschip Calypso deden mee.

De ongeveer dertig deelnemers werden verwelkomd door burgemeester Marco Oosterwijk. Hij riep iedereen op zoveel mogelijk onderlinge contacten te leggen en bij elkaar op bezoek te gaan. Daarna gingen zes groepen aan de slag met korfbal, een bootcamp, jeu de boules, een stormbaan, handbal en oud-Hollandse spelletjes.

Bij de organisatie van de sport- en spelmiddag kreeg Stichting Present hulp van diverse kanten. Er stonden lekkere koekjes klaar van De Paradijshoeve. Leerlingen van het Farel College hadden pannenkoeken gebakken, die door klanten van De Overburen werden uitgeserveerd. Facet Ridderkerk, Vluchtelingenwerk en het bedrijf Fidor waren aanwezig met vrijwilligers. Trinity Sports verzorgde een bootcamp en KCR liet de nieuwe Nederlanders kennismaken met korfbal en jeu de boules, terwijl Saturnus ’72 de kneepjes van het handbal liet zien.