Meer onderhoud groen rond gemeentehuis dan elders

17 September 2021, 18:13 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
Volgens wethouder Peter Meij (kader) is het weer de oorzaak van extreme groei van het onkruid op straat.

door Geert van Someren

In de omgeving van het gemeentehuis in het centrum van Ridderkerk wordt onkruid op straat meer bestreden dan elders in de gemeente. Die plek geldt voor het college van B&W als ‘hot spot’, omdat het gaat om het visitekaartje van de gemeente. Dat blijkt uit antwoorden die wethouder Peter Meij in de gemeenteraad heeft gegeven op mondelinge vragen van het raadslid Cora van Vliet (EVR).

Van Vliet constateert in de vragen dat veel inwoners zich ergeren aan het in hun ogen gebrekkige groenonderhoud in de gemeente. Wethouder Meij kent de klachten. “We krijgen ze bijna dagelijks. Het is een landelijk probleem. Het onderhoud is niet minder geworden. Integendeel. Het komt door het weer. Veel regen in combinatie met hoge temperaturen. Normaal zit de groeipiek in mei. Nu loopt deze tot in september”.

Extra ploegen
Meij zegt dat inmiddels zeven extra ploegen met mensen zijn ingezet in de wijken. De aannemer heeft extra materieel ingehuurd, met name voor branden van onkruid. Er wordt nu drie keer gebrand en twee maal geborsteld. De wethouder merkt op dat in de komende jaren mogelijk wel meer van dit soort groeizame zomers komen. “Dan zal mogelijk intensiever onderhoud gepleegd moeten worden”.