Mannenkoor brengt kerstsfeer naar Slikkerveer

4 December 2023, 12:00 uur
Lokaal
mainImage
Slikkerveers Christelijk Mannenkoor

Het Slikkerveers Christelijk Mannenkoor verzorgt op 13 december een optreden in de Christus is Koningkerk, op uitnodiging van de Protestants Christelijke Ouderenbond Ridderkerk. Met koorzang, samenzang en kerstverhalen vormt dit een mooie opmaat naar de kerstdagen.

Het koor, opgericht in 1933, heeft zowel in Ridderkerk als daarbuiten een goede naam opgebouwd. Bij de oprichting sprak de dirigent: ”Mannen, laten we gaan zingen!” Negentig jaar later doen ze dat nog steeds, met veel passie, onder leiding van dirigent Willem Nijholt. Tijdens dit concert worden de zangers op het orgel begeleid door René Barnard, die eveneens een goede reputatie heeft verworven met zijn spel. Hij is dit jaar veertig jaar de vaste organist in de Hervormde Gemeente Ridderkerk.

Op het programma staan sfeervolle kerstliederen, afgewisseld met samenzang en het voorlezen van enkele kerstverhalen. De kerkzaal wordt, traditiegetrouw, mooi aangekleed. Voor de bezoekers wordt in de pauze koffie, thee en chocolademelk geserveerd, aangevuld met iets lekkers. De kerk is gevestigd aan de Juliana van Stolbergstraat 44 in Slikkerveer. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom, men hoeft niet per sé lid te zijn van de PCOB. De toegang is gratis. Wel wordt voor de koffie en dergelijke een kleine bijdrage gevraagd.