Ridderkerks Dagblad | Links ontbreekt op de politieke reclameborden
mainImage

Links ontbreekt op de politieke reclameborden

Vijftien van de 37 partijen leverden op tijd, dat wil zeggen voor 15 februari, hun digitale affiche in bij de gemeente Ridderkerk.
1 maart 2021, 18:51 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De gemeente Ridderkerk heeft als gebruikelijk in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op acht plaatsen politieke reclameborden neergezet. Wat opvalt, is dat de affiches dit keer één mooi ogend geheel vormen. Wat nog meer opvalt, is dat onder andere de linkse partijen PvdA, GroenLinks en SP ontbreken op de reclameborden in Ridderkerk.

Voor 15 februari moesten de digitale versies van de afzonderlijke posters in het bezit zijn van de gemeente. Kennelijk hebben de ontbrekende partijen die deadline niet gehaald. De gemeente bepaalt uitdrukkelijk dat de reclameborden alleen door de gemeente mogen worden beplakt. Andere affiches zijn niet toegestaan en worden verwijderd, aldus de gemeente.

Corona
Dat 37 deelnemende partijen deelnemen op woensdag 17 maart aan de landelijke verkiezingen is een naoorlogs record. Bij de verkiezingen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de corona pandemie, door de gezondheidsrisico’s bij het stemmen zo laag mogelijk te houden. Inwoners die 70 jaar of ouder zijn, kunnen schriftelijk stemmen als ze dat willen. Stemlokalen worden corona-proef ingericht.

Eerder stemmen
Bij vier van de 26 stemlokalen kan al op maandag 15 en dinsdag 16 maart worden gestemd. Dat betreft het stembureau in het Gemeentehuis, het WVC in Bolnes, de Ichtuskerk aan het Vlietplein en de Opstandingskerk in Rijsoord. Het vervroegd stemmen is vooral bedoeld voor kiezers die behoren tot de risicogroepen voor corona.

Zie ook de gemeentelijke informatie over de verkiezingen op https://verkiezingen.ridderkerk.nl/


Foto: Geert van Someren