Lentefeest

30 March 2024, 10:50 uur
Lokaal , Columns
mainImage

Vanaf dit weekend langer licht ‘s avonds, blij kan ik er van worden. Dat uurtje minder slapen heb ik er dan wel voor over. Met een goede vrijdag achter de rug, twee dagen Pasen en de klok verzetten is het toch wel een beetje een bijzonder weekend. Pasen is toch ook  het feest van de lente en het nieuwe leven.

Mijn vensterbank is inmiddels compleet ingenomen door ontkiemende zaadjes. Een klein stukje van mijn tuin heb ik gebombardeerd door moestuin. Gewoon omdat het kan. Niet dat er daar heel veel groente gaat komen. Eigenlijk alleen de dingen waar ik zeker van weet dat het ook opgegeten gaat worden enof het gewoon leuk is om te zien. Wat er eventueel te veel is kan altijd nog weggegeven worden aan deze of gene. Geen idee hoeveel tomaten, muskaatpompoenen, peultjes en maïs het op gaat leveren. Of het allemaal heel praktisch door mij gedaan wordt is ook nog de vraag. Zeker pompoenen kunnen nogal veel ruimte innemen. Maar het is ook een omdat ik er gewoon van geniet om ermee aan de slag te zijn. Bovendien vragen sommige groentes ook echt om er  met beleid mee om te gaan, voor ze volledig opgegeten worden door slakken enz.. Ach plezier is ook wat waard. 

Tijdens de wandelingen met de honden zie ik steeds meer vensterbanken gevuld met kweekbakjes. Misschien omdat ik er zelf mee bezig ben dat het me opvalt, het zou kunnen. Verder is het toch enorm genieten van de bloesem aan de bomen, het ontluikend groen. De vogels die weer druk aan het fluiten zijn, wellicht ook weer aan het tortelen zijn. Net zoals de eenden en waterkippen. De eerste nesten worden ook alweer gebouwd. Insecten vliegen af en aan. Er is weer veel te zien en te horen buiten. Je wordt er toch vrolijk van? Althans ik wel. 

Zou meer licht ertoe leiden dat we zelf ook weer wat meer kunnen hebben van elkaar? We, met elkaar, de lente als een feestje kunnen zien? Wie weet kunnen we hier ook wat zaadjes voor laten ontkiemen. Het is wel de juiste tijd van het jaar ervoor, wie weet kunnen we op termijn een feestje oogsten…..

Karin Kayadoe
Fractievoorzitter Leefbaar RIdderkerk