Leerlingen De Wingerd denken mee over speelplekken

24 March 2023, 08:41 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Ridderkerk

Ridderkerk telt zo’n 175 speelplekken. In alle wijken zijn ze te vinden. En veiligheid staat voorop. Daarom worden alle speelplekken regelmatig gecontroleerd en om de ongeveer 12 jaar gerenoveerd.

Een van de speelplekken die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, bevindt zich aan de De Genestetstraat, naast wijkcentrum Trefpunt Oost. Dat gebouw biedt onder meer plek aan 2 groepen zeven van basisschool De Wingerd. De kinderen krijgen hier les omdat in het schoolgebouw aan de Da Costalaan te weinig ruimte is.

Vanuit hun lokaal hebben de leerlingen uitzicht op de te renoveren speelruimte. Toen de gemeente bekendmaakte dat het speelterrein zou worden opgeknapt, kwamen de twee groepen in actie. Onder leiding van hun leerkrachten maakten ze maquettes van hun ‘droom-speelplek’. Glijbanen, trampolines, hinkelpaden, klimwanden en schommels, aan alles is gedacht. De voetballiefhebbers hadden grotere doelen op hun verlanglijstje gezet.

Wethouder Fleur Stip kwam vorige week langs om de prachtige werkstukken te bekijken. Ze kon niet beloven dat alle wensen in vervulling gaan. “Maar jullie hebben wel heel veel ideeën laten zien, en daar zal ik dankbaar gebruik van maken. We kunnen niet alles tegelijk vernieuwen, maar jullie zitten nog in groep acht als de eerste verbeteringen worden uitgevoerd.’’