Krachtig herstel heren Saturnus'72

4 December 2023, 19:44 uur
Lokaal
Vishal Hartmans

Na de teleurstellende nederlaag bij de nummer laatst D.W.S. 2 herstelde de mannen van Saturnus’72 zich sterk. In de eigenhal werd D.I.O.S. met 33-21 verslagen.

Op de winterse zaterdagvond was het even de vraag of de wedstrijd door zou gaan. Het aangewezen scheidsrechters koppel liet vlak voor aanvang weten niet naar Ridderkerk af te reizen in verband met het weer. Door snel te schakelen was Marko Bakema uit Papendrecht bereid de wedstrijd over te nemen. Deze voormalige Eredivisie fluitist kon deze wedstrijd als solist prima leiden. Net als vorige week stond de verdediging als een huis. Er was voor de gasten geen doorkomen aan.

Waar het vorige week mis ging, Saturnus verslapte half de eerste helft, bleef de ploeg nu gefocust. Daardoor kon de voorsprong rustig worden uitgebouwd. De enige dissonant was het uitvallen van Stefan Soeteman. Hij liep vlak voor rust onbewust tegen een elle boog aan. In het ziekenhuis heeft men zijn wenkbrauw keurig weer dicht gelijmd. Na de rust (16-10) ging de ploeg gewoon verder waar het voor de rust was gebleven. Coach Remco de Jong; “we bleven goed verzorgt spelen. Tempo wisselingen en waar nodig lange aanvallen. In tegenstelling tot vorige week lieten we zien ons als volwassen te kunnen gedragen en ons niet uit het spel te laten halen.” De overwiining kwam geen moment in gevaar. Het werd een mooie verdiende 33-21 overwinning.

Zondag zal blijken of de ploeg ook zo volwassen kan blijven als er een zwaardere tegenstander op het programma staat. Om 15.25 uur gaat de ploeg in Naaldwijk op bezoek bij de nummer drie WPK/Naaldwijk.