Kiosk moet weg voor betere inrichting Dillenburgplein

19 September 2023, 10:23 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
Na aankoop van de kiosk kan de weg dusdanig worden verlegd dat aan de wensen van de ondernemers aan beide zijden van de weg tegemoet gekomen kan worden.

door Geert van Someren

De kiosk midden op het Dillenburgplein verhindert volgens het Ridderkerks college van B&W een optimale inrichting van het plein. Hoewel de eigenaar van de kiosk een hoger bod heeft dan de taxatieprijs van 195.000 euro, is die bereid het voor die prijs aan de gemeente te verkopen. Derhalve staat op de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad op 12 oktober het voorstel om de kiosk te kopen. Daar komen nog wel aankoopkosten ad 2.500 euro bij.

Volgens het college is na het verdwijnen van de kiosk herinrichting van het plein mogelijk met een betere verkeersveiligheid en met behoud van de parkeerplaatsen aan beide zijden van het winkelplein.

Verlegging weg
Een eerder plan uit 2021 bleek onvoldoende draagvlak te hebben. Dit lag volgens het college grotendeels aan het verleggen van de weg naar de noordzijde, waardoor de parkeerplaatsen daar zouden verdwijnen. “Met de aankoop van de kiosk hebben we de mogelijkheid om de weg dusdanig te verleggen dat we aan de wensen van de ondernemers aan beide zijden van het Dillenburgplein tegemoet kunnen komen”, stelt het college van B&W. Voorafgaand aan de behandeling in de gemeenteraad, komt het voorstel aan de orde in de vergadering van de commissie Samen Wonen op 28 september.