Ridderkerks Dagblad | Initiatief voor pumptrackbaan in Ridderkerk
mainImage

Initiatief voor pumptrackbaan in Ridderkerk

Beeld van de baan van recreatiepark Ponderosa in het Brabantse Ulicoten. Kader: raadslid Lucien Westbroek.
23 februari 2021, 18:55 uur
Lokaal

door Geert van Someren

Drie enthousiaste vaders hebben het initiatief genomen om een zogeheten pumptrackbaan te realiseren in Ridderkerk. Hun petitie is inmiddels ongeveer 700 keer ondertekend. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die het raadslid Lucien Westbroek (Partij 18Plus) aan het college van B&W heeft gesteld. De grootste politieke partij in Ridderkerk vindt een dergelijke baan “een mooie toevoeging aan de vele sport- en beweegfaciliteiten die onze gemeente rijk is”.

Een pumptrack is een verharde crossbaan met bulten en bochten, waarop je vaart maakt door een pompende beweging met je armen en benen. De baan is aaneengesloten, waardoor een beoefenaar eindeloos rondjes kan maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van stepjes, bmx- en crossfietsen, skeelers of skateboards.

Westbroek vraagt het college in welke fase de gesprekken met de initiatiefnemers zich bevinden. Ook wil hij weten of het college van B&W een schatting kan geven van de kosten voor de aanleg van een pumptrack en wat de jaarlijkse lasten zijn. Hij vraagt of er, los van de kosten, al zicht is op een geschikte locatie in Ridderkerk.


Foto: Website Ponderosa / Geert van Someren