Ridderkerks Dagblad | Hoeveel extra vluchtelingen komen naar Ridderkerk?
mainImage

Hoeveel extra vluchtelingen komen naar Ridderkerk?

Wethouder Marco Oosterwijk gaat naar verwachting vandaag de Ridderkerkse gemeenteraad informeren over de extra huisvesting van Afghaanse vluchtelingen.
14 oktober 2021, 14:19 uur
Lokaal

door Geert van Someren
 
Nu zeker is dat de gemeente Rotterdam extra vluchtelingen uit Afghanistan wil gaan huisvesten en Vlaardingen en Krimpen aan den IJssel dat ook overwegen, is de vraag aan hoeveel van die vluchtelingen Ridderkerk een tijdelijke huisvesting kan bieden. Dat het gebeurt in Ridderkerk, lijkt zo goed als vast te staan.

Wethouder Marco Oosterwijk (SGP) die in het Ridderkerks college verantwoordelijk is voor zaken die te maken hebben met huisvesting, gaat naar verluidt vandaag de leden van de gemeenteraad informeren. De Ridderkerkse gemeenteraad heeft vanavond de maandelijkse raadsvergadering.

Het Rijk heeft de Nederlandse gemeenten recent gevraagd om de mogelijkheden te inventariseren voor de extra opvang van vluchtelingen. De asielzoekerscentra zijn zo goed als vol door de toename van vluchtelingen uit Afghanistan, na de machtsovername door de Taliban.
 


Foto: Geert van Someren