mainImage

Helpen tijdens NLdoet

9 februari 2022, 06:21 uur
Lokaal

Wil jij best eens een dagje ergens meehelpen en kennis maken met sociaalmaatschappelijke organisaties in Ridderkerk? Dat kan tijdens NLdoet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Tijdens deze grote vrijwilligersactie maken de organisaties er een speciale dag van en wordt iedereen uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken. Er zijn klussen zowel buiten als binnen.

Heel Nederland doet mee, ook in Ridderkerk grijpen organisaties NLdoet aan om de tuin of gebouw op te knappen of iets gezelligs voor de (buurt)bewoners te doen. De deelnemers maken zo op een leuke manier kennis met de organisatie en het vrijwilligerswerk.

Ergens helpen
Wil je tijdens NLdoet een dag(deel) praktisch aan de slag, heb je groene vingers of wil je bewoners blij maken? Op vrijdag 11 maart kan je terecht bij Aafje Ronde Sant om de tuin zomerklaar te maken, bij Reyerheem voor het opfleuren van de balkons van de bewoners of pannenkoeken bakken of bij Bij Bosshardt of Het Anker in Bolnes helpen met de High Tea. Op zaterdag 12 maart kun je helpen met het maken van een houtopslag bij de Scouting, onderhoud van de meidoornhaag bij Bezoekerscentrum De IJsvogel en bij RTV Ridderkerk voor het opfrissen van de buitenruimte. Stichting Present biedt op beide dagen klussen in huis of tuin of meehelpen met een gezellige middag bij mensen die een steuntje kunnen gebruiken. Meedoen is eenvoudig. Je kan zelf meedoen of nog leuker samen met iemand anders, als groep vrienden, familie of bedrijf. Meld je aan op de website www.nldoet.nl en zoek naar de klussen in Ridderkerk.

Ertoe doen
NLdoet is een actie van het Oranjefonds. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken er ertoe te doen!

Voor meer informatie en advies over NLdoet in Ridderkerk kan iedereen contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via [email protected] Ook voor ander zinvol en leuk vrijwilligerswerk kan je bij het Vrijwilligerssteunpunt terecht. Kijk op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl of bel voor een afspraak.