Gratis advies voor VvE’s: gelijkmatige warmte

9 October 2021, 14:00 uur
Lokaal
mainImage
Gemeente Ridderkerk

Wethouder Marten Japenga (Duurzaamheid) overhandigde op woensdag 29 september het eerste CV-adviesrapport aan bewoners van appartementen aan de Reggestraat.

Een gelijkmatige verwarming over de radiatoren bespaart veel geld en energie. Toch is slechts vijftien procent van de CV-ketels daarop goed ingesteld. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van wooncomplexen komen nu in aanmerking voor gratis advies. De bewoners van een complex aan de Reggestraat vroegen dit advies al aan.

Veel mensen denken bij energiebesparing aan het isoleren van de woning. Dat klopt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. In 85 procent van de Nederlandse huishoudens is de verwarming nu niet goed geoptimaliseerd. Hierdoor wordt de ene radiator warmer dan de ander. Dat leidt tot minder comfort op sommige kamers. Daarnaast wordt er energie verspild: het CV optimaliseren levert jaarlijks vijftien procent energiebesparing op. Zeker nu de winter aanstaande is en de gasprijzen stijgen, is dit een welkome oplossing.

Bent u bestuurder van een VvE met tien of meer woningen? Vraag dan een gratis CV-inspectie en advies aan. Dat kan via www.onzetoekomstisduurzaam.nl/gratis-cv-inspectie-voor-vves. Dit wordt u aangeboden door de gemeente.