Gemeenteraad vergadert maandag over parkeernormen

25 February 2024, 18:15 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
De gemeenteraad van Ridderkerk in vergadering.

door Geert van Someren

De Ridderkerkse gemeenteraad gaat maandagavond verder met de ruim een week geleden geschorste vergadering. Alle aandacht gaat dan uit naar het voorstel van het college van B&W om voor het bepalen van het aantal parkeerplaatsen bij nieuwbouw andere normen te gaan hanteren.

Het college wil drie verschillende normen invoeren, uitgaand van het gebruik van deelauto’s en de beschikbaarheid van hoogwaardig openbaar vervoer. In het centrum zijn dan minder parkeerplaatsen per inwoner (0,9), in de schil er omheen iets meer (1,1) en in de overige delen van Ridderkerk nog iets meer (1,2). Nu geldt één norm voor heel Ridderkerk. Het blijkt tot de nodige vragen en discussie in de lokale politiek te leiden.

Vrij toegankelijk

De vergadering wordt maandagavond vanaf 20.00 uur gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis en is vrij toegankelijk voor publiek. Desgewenst is de vergadering live en achteraf te volgen via ridderkerk.nl/raadinbeeld.

Zie ook onze publicatie uit januari: https://ridderkerksdagblad.nl/artikelen/Drie%20normen%20voor%20aantal%20parkeerplaatsen%20per%20nieuwe%20woning