Geen cadeau voor Slikkerveer-trainer Zwaan bij Olympia

16 September 2024, 10:36 uur
Lokaal
Roelie 't Jong

Slikkerveer speelde op zaterdagavond 14 september de laatste wedstrijd van de bekerpoule in Gouda tegen Olympia. Doordat eerder in de middag al het andere duel tussen DBGC en CKC was gespeeld zou een kleine nederlaag al voldoende zijn om door te gaan in de beker. Het had een leuk cadeau kunnen zijn van het team aan de jarige trainer Gijs Zwaan.

In de openingsfase van de wedstrijd leek Slikkerveer goed van start te gaan. In de tweede minuut schoot Casper Gerritse al van dichtbij op doel, maar keeper Bogers stompte de bal weg. In de zevende minuut viel Slikkerveer goed aan over de rechterflank. Leon Steketee stuurde Zepp Jacobs diep op de flank. De voorzet die volgde werd goed ingekopt door Casper Gerritse, maar keeper Bogers hield de bal in eerste instantie nog tegen. De rebound ging echter hard en hoog in de touwen: 0-1. Een minuut later kreeg ook Olympia een eerste echte kans, maar de kopbal werd goed gepakt door Ricardo Kieboom. In de 17e minuut kwam Olympia wel langszij. Een vrije trap werd van richting verandert, waarna Dani Swets de bal in de verre hoek binnenkopte: 1-1.

Slikkerveer probeerde daarna weer om terug op voorsprong te komen. Jochem Kouwenhoven schoot op doel na goed voorbereidend werk van Bas Mulder, maar Bogers stond op de goede plek. Leon Steketee zag zijn inzet na een scrimmage voor het doel van Olympia net over gaan en het schot van Bas Mulder verdween via een verdediger naast. In de 35ste minuut zette Olympia een tandje bij en uit een voorzet kopte Lion van de Velde binnen: 2-1. In deze periode was het de thuisploeg die de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Slikkerveer was niet bij machte om de defensie sluitend te krijgen. Vier minuten later schoot Dani Swets een rebound van dichtbij binnen: 3-1 en in de 43ste minuut werd het zelfs ook nog 4-1. Mohamed Belali schoot van veraf de bal goed binnen. De laatste kans van de eerste helft was voor Romain van Bruggen die zijn afstandsschot op tijd gepakt zag worden door Bogers.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Invaller Sem Seifie schoot echter over de ballenvanger. In de 59ste minuut dacht Bas Mulder de bal in het doel te schieten, maar keeper Bogers kon er nog net bij. Tussendoor werd Ricardo Kieboom een paar keer aan het werk gezet door Olympia. In de 68ste minuut kreeg Lion van de Velde drie kansen op rij om de bal in het doel te schieten voor de thuisploeg. Bij de derde poging was het raak: 5-1. Een minuutje later schoot Bas Mulder hard laag in, maar keeper Bogers tikte de bal goed weg. In het laatste gedeelte van de wedstrijd redde Ricardo Kieboom nog een paar keer goed, maar was het vooral Romain van Bruggen die de spotlights kreeg. Een eerste schot, dat een prima volley was op de rand van de zestien werd nog over getikt door Bogers. In de slotminuut was het echter wel raak met een geweldig schot van zo’n 40 meter afstand over Bogers heen: 5-2. Dit werd tevens de eindstand, waardoor beide ploegen zijn uitgeschakeld in de beker.

Komende zaterdag 21 september start de competitie voor Slikkerveer. Op het eigen Reijerpark komt dan De Zwerver uit Kinderdijk op bezoek.

Opstelling sv Slikkerveer: Ricardo Kieboom, Ramon Joosen (46 – Boy van Reede), John van Vugt (63 – Jesse Ringlever), Romain van Bruggen, Denno Stoffels, Leon Steketee, Mike van Dongen, Jochem Kouwenhoven (46 – Sem Seifi), Bas Mulder (71 - Aaron Plaizier), Zepp Jacobs en Casper Gerritse (63 – Robert Kosten).