Ridderkerks Dagblad | Fors meer haltes OV voor iedereen toegankelijk
mainImage

Fors meer haltes OV voor iedereen toegankelijk

Een al aangepaste halte in het centrum Ridderkerk voor wat betreft de toegankelijkheid.
10 juni 2021, 09:54 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De gemeente Ridderkerk gaat het aantal haltes voor het openbaar vervoer dat goed toegankelijk is voor mensen met een beperking, aanzienlijk verhogen. Op dit moment geldt die fysieke toegankelijkheid voor 46 van de 130 haltes. Dat worden er in de nabije toekomst 83. Een stijging van 35,4% naar 63,8%. Dat blijkt uit een voorstel dat het college B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

De aanpassing van de haltes bestaat uit het op de juiste hoogte brengen voor het instappen in de bussen en het aanbrengen van een geleide-lijn voor slechtzienden. De kosten van het aanpassen van 37 haltes zijn 276.000 euro. Het college verwacht dat de vervoersautoriteit MRDH voor de helft van dat bedrag een subsidie zal geven.

HOV
Het plan is om nog dit jaar 20 haltes aan te passen. De overige 17 haltes volgen bij de komst van twee buslijnen voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). De gemeenteraad praat donderdagavond over het voorstel in de Commissie Samen Wonen. Een definitief besluit volgt in de gemeenteraad van 1 juli. Dan zal naar verwachting een klap van de hamer van de raadsvoorzitter volstaan om groen licht van de raad te krijgen.


Foto: Geert van Someren