Feest tienjarig bestaan Kledingbank en Foodcompany

1 October 2023, 15:27 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
Welverdiende bloemenhulde voor de harde kern van de vrijwilligers. Helemaal links wethouder Piena; rechts Miriam Renzen.    

door Geert van Someren
 
Bij de winkels van de Kledingbank en de Foodcompany/Voedselbank aan de Dr. Colijnstraat hebben vrijwilligers, klanten en belangstellende inwoners zaterdag op feestelijke wijze het tienjarig bestaan gevierd. Van de muziek, een hapje en een drankje, spelletjes voor de kinderen en een springkussen hebben de feestvierders genoten. Het feest is georganiseerd door de Ronde Tafel, een serviceclub voor mensen onder de 40.
De feestelijke dag werd geopend door wethouder Edward Piena. Het directielid Miriam Renzen verrast de harde kern van de vrijwillige medewerkers met een bloemetje. Het andere directielid Arianne Ripmeester zet het belangrijke werk van de stichting op een rijtje. Dat belang is het afgelopen jaar door de stijgende prijzen alleen maar toegenomen.
 
Toename klanten
Het aantal Ridderkerkers dat gratis kleding krijgt bij de Kledingbank, is toegenomen van bijna 1.000 naar 1.300 medewerkers. Voor de Foodcompany komen 350 huishoudens in aanmerking. Bij de Stichting Voedselbank waren op 1 januari vorig jaar 76 adressen ingeschreven. Nu zijn dat circa 220 adressen. De Speelgoedbank maakt – naast andere pakketten en cadeautjes – jaarlijks 567 Verjaardagstassen om elk jarig kind een fijne verjaardag te bezorgen.
 
21.000 vrijwilligersuren
Er worden ongeveer 45 Babypakketten per jaar verstrekt aan zwangere vrouwen via het project Kinderkans. De Fietsschool heeft bijna 30 studenten per jaar. En de Fietsenbank verstrekt circa 150 fietsen per jaar. Jaarlijks zetten heel veel vrijwilligers zich in om de klanten te helpen. Het gaat bij elkaar om meer dan 21.000 vrijwilligersuren. Dat is nog exclusief de uren van het bestuur, dat ook bestaat uit vrijwilligers.