Feest bij Saturnus’72 tijdens de finales van de Jan Alma Cup

2 April 2024, 15:16 uur
Lokaal
Vishal Hartmans

In een volle sporthal zijn vrijdagavond de handbalfinales verspeeld van de Jan Alma Cup. Bij de heren werd E.T.C. uit Hoogvliet na verlenging beker winnaar. Savosa uit Barendrecht kwam één doelpunt te kort (24-23). Bij de dames was D.I.O.S. uit Den Hoorn sterker dan O.D.I.S. uit de Lier (16-10).

Tijdens de heren finale leek het er lange tijd op de Savosa eenvoudig de beker kon bemachtigen. Het verschil liep al gauw op naar een 4-10 voorsprong. Pas in de laatste minuten voor rust kon E.T.C. iets terug doen (10-11). Na rust werd het met de minuut spannender. Beide ploegen streden voor de punten waardoor het verschil nooit meer dan één treffer was. Kwalitatief was het wat minder, veel slordigheden, maar de spanning vergoedde veel. Uiteindelijk stond er bij het eindsignaal 22-22 op het scorebord. In de verlenging van twee keer vijf minuten waren de doelpunten duur. Uiteindelijk was E.T.C. net iets koeler in de afwerking en haalde met 24-23 de beker binnen.

De dames finale bestond uit twee teams vanuit het Westland (D.I.O.S. tegen O.D.I.S.). De eerste helft hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. In een hoog tempo was het een aantrekkelijke wedstrijd waarbij twee goede keepers het aantal doelpunten beperkt hielden tot 8-6 bij rust. In het tweede deel kon D.I.O.S. toch een klein gaatje slaan (10-7). Dit kwam mede doordat O.D.I.S. niet gelukkig was in de afronding. Menig schot belande op paal en lat. Maar na gelang de wedstrijd vorderde bleek toch dat D.I.O.S. net iets beter was dan O.D.I.S. Toch bleef de ploeg uit de Lier strijden tot de laatste minuten, maar kon niet voorkomen dat D.I.O.S. met de winst ging strijken. Bij het laatste fluitsignaal stond er een ietwat geflatteerde 16-10 overwinning op het scorebord.

Zowel bij de heren en dames werden de medailles uitgereikt door Ricardo Clarijs. Hij is binnen het Handbalverbond geen onbekende. Hij vervuld diverse taken bij de handbalacademie en is tevens assistent bondscoach van het Nederlands Handbalteam. Samen met Jan Willem Steeman konden ze aan beide winnaars de beker overhandigen. Clarijs bedankte de organiserende vereniging voor deze prachtige avond. Steeman was na afloop trots op de vele vrijwilligers die deze avond tot een succes hebben gemaakt. “Uiteraard zijn het de ploegen die de wedstrijden moeten spelen, maar de organisatie om de finales moet toch worden bemenst veel vrijwilligers. Het was in de bomvolle sporthal op het Reyerpark dan ook een geslaagde finaleavond”, vertelde Steeman na afloop.