Expositie 'Uit het niet creëren' in gemeentehuis Ridderkerk

25 November 2023, 11:31 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren

Sonja van Klaren is schilderes en vindt het heerlijk om ‘uit het niets iets te creëren’. Ze legt een doek op tafel, verzamelt materiaal en gaat aan het werk. Haar kunst is vanaf volgende week in het gemeentehuis te zien.

Sonja laat schilderijen tot stand komen door niet alleen te verven. Ook een spons, verschillende sjablonen, natuurlijke materialen en haar vingers komen goed van pas. “In mijn jeugd was er weinig aandacht voor creativiteit. In mijn laatste schooljaar mochten meisjes voor het eerst handenarbeid volgen. Door deze inspirerende lessen koos ik voor een hbo-opleiding met veel handenarbeid- en tekenlessen.”

Tijdens deze opleiding kreeg Sonja haar voorliefde voor gereedschappen en diversiteit in materialen en technieken. “Ik werk met structuren door te schuren, druipen, spuiten, plakken enzovoort.”
De komende maand is haar werk in het gemeentehuis te zien. “Ik hoop dat bezoekers net zoveel plezier beleven aan mijn kleurrijke werk als ik aan het maken ervan!” Sonja is op donderdag 30 november en donderdag 14 december van 10.00 en 11.00 uur aanwezig om haar werk toe te lichten.