Eerste aanmeldingen “Heel Ridderkerk Kookt” binnen

19 September 2023, 08:56 uur
Lokaal
mainImage

Op zaterdag 30 september, in de week tegen de eenzaamheid, organiseren de Sociaal Makelaars van Facet “Heel Ridderkerk Kookt”. Voor dit project zijn we op zoek naar inwoners uit Ridderkerk, die graag iets voor een ander doen en het leuk vinden om te koken.

Het is de bedoeling dat er op meerdere plekken in Ridderkerk wordt gekookt voor inwoners, jong en oud, die sociaal contact missen. We hopen dat veel mensen zich aanmelden, zowel voor het koken, als voor het samen een maaltijd nuttigen en gezellig te buurten. De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar hoe leuk zou het zijn als er in elke buurt een adres meedoet?

Verbinding “Het project is opgezet om inwoners met elkaar in verbinding te brengen, een hart onder de riem te steken en ze een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. We weten niet altijd wat er achter een voordeur speelt en spontaan iemand uitnodigen is soms een drempel, vertelt Yolanda Hekkert, 1 van de initiatiefnemers. Met dit initiatief hopen we een zetje in de rug te geven en die drempel weg te halen. Soms zijn we in de buurt toch onbekenden voor elkaar en we hopen dat na deze avond de mensen elkaar spontaan even ontmoeten of een praatje maken. Als we elkaar kennen komt het contact vanzelf op gang en kunnen we er ook voor elkaar zijn als we iemand nodig hebben.”

Ook in Ridderkerk zijn er veel mensen die elke dag alleen eten of als gezin, maar toch weinig aanspraak hebben. Je oudere buurvrouw, de student, de nieuwkomers etc.. De organisatie is daarom op zoek naar inwoners die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden worden thuis bereid en het gastgezin ontvangt de gasten thuis. Er worden geen hoogstaande culinaire kwaliteiten gevraagd. De avond draait om ontmoeting en verbinding. Voor elk adres dat meedoet is per 2 gasten een waardebon van een supermarkt van € 10,- beschikbaar.

Er worden uitnodigingskaarten beschikbaar worden gesteld om bekende en onbekende buurtbewoners in de buurt uit te nodigen.

Voor aanmelden of meer informatie over ‘Heel Ridderkerk Kookt’ mail naar [email protected] of tel: 0180 - 432350.