Doorkomst Roparun in Rijsoord wordt groot feest

16 May 2024, 11:29 uur
Lokaal
mainImage
Beeld van een eerdere Roparun-doorkomst bij het Koningsplein in Ridderkerk.

Op maandag 20 mei komen de deelnemers aan de Roparun weer door Rijsoord en gaan dan richting de Coolsingel in Rotterdam voor de finish. Om ze in de laatste kilometers van hun tocht van ruim 500 kilometer te ondersteunen is het voor de lopers prettig om dan op zo veel mogelijk plaatsen een plaatselijke doortocht te hebben. Rijsoord was daar traditiegetrouw één van en dit jaar wordt het zeker weer een feestje voor de lopers, maar ook voor de toeschouwers.

Om 10.00 uur zal wethouder Fleur Stip het startsein geven van de officiële doorkomst voor de teams die zijn vertrokken vanaf Vliegveld Twente. Stadionspeaker Ron in ’t Hout praat de lopers langs de doorkomst op weg voor hun laatste loodjes. Daarnaast zijn er optredens van verschillende artiesten gepland. De Ridderkerkse zanger Jeffrey Muller zal de dag aan elkaar praten en uiteraard zelf ook verschillende liedjes zingen. Ook artiesten als Dennis Winkler, Elisa Bos en Kirsten de Boer zijn van de partij en dat geldt ook voor de twee finalisten van de wedstrijd ‘Het Zangtalent van Ridderkerk’, die afgelopen zondag de ontknoping kreeg. Zowel winnares Ivana, maar ook Rita zijn van de partij. Het publiek kan daarnaast nog een aantal andere optredens verwachten. De verwachting is dat het evenement duurt tot circa 15.00 uur als de laatste deelnemende lopers zijn gepasseerd.

Publiek is van harte welkom om te komen kijken op de hoek van de Lagendijk en de Rijksstraatweg, waar voor de voormalige horecagelegenheid Bardot een leuk plein zal worden ingericht. RTV-Ridderkerk is er ook bij aanwezig met een locatie-uitzending tussen 11.00 en 14.00 uur van de medewerkers van de RidderSportShow. Ook maakt TV Ridderkerk weer een live-uitzending van het evenement en is er voor de bezoekers een frietkraam en suikerspin aanwezig. Als bezoekers wat langer willen komen kijken is het verstandig om een (klap)stoel mee te nemen. Er is voldoende ruimte om te komen kijken en de lopers van de Roparun aan te moedigen.