mainImage

Deelscooters blokkeren het trottoir bij Benedenrijweg

Vijf scooters blokkeren het smalle voetpad.
22 september 2022, 07:47 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De gemeente Ridderkerk heeft inmiddels stevige afspraken met het enige bedrijf in Ridderkerk dat deelscooters exploiteert. Die afspraken betreffen onder andere het parkeren. Volgens informatie van het college van B&W worden nagenoeg alle ritten van de gebruikers na afloop gecontroleerd. Een van de zaken waarop wordt gelet is of de scooter juist wordt geparkeerd. Na afloop van iedere rit moet de gebruiker een foto maken van de scooter.

Inderdaad is inmiddels een verbetering zichtbaar wat betreft het aantal scooters dat op het trottoir in de weg staat. Soms gaat het echter nog goed mis, zoals op bijgaande foto van de Benedenrijweg in Bolnes. Het is haast niet voorstelbaar dat Go Sharing bij geen van de door de gebruikers gezonden foto niet opschrikt. Maar liefst vijf scooters blokkeren al enkele dagen het relatief smalle voetpad. En het is niet de eerste keer dat een scooter daar erg in de weg staat.

Druk
Wat de situatie niet beter maakt, is dat het ter plaatse druk is met verkeer. Ook houdt het voetpad op een gegeven moment op. Voetgangers moeten verder lopen op het fietspad.


Foto: Geert van Someren