Dames Drechtsteden strijdend ten onder

5 October 2022, 08:21 uur
Lokaal
Kees Streefkerk

De vrouwen van Drechtsteden zijn zondag in de (uit)wedstrijd bij koploper Stompwijk’92 strijdend ten onder gegaan. Volgens trainer Bart Keijzer is de koploper in de tweede klas net iets verder in de opbouw naar de zaal dan Drechtsteden.

Bij Drechtsteden ontbrak zondag ook één van de twee keepsters. Dunja Berkhout heeft nog te veel last van een blessure waardoor het doelwerk nu helemaal op de schouders van Chantal Buster kwam. Na een gelijk opgaande begin periode kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Hierdoor konden ze bij rust ook een 16-11 voorsprong laten optekenen. Tijdens de wedstrijd moest Keijzer ook nog toezien dat Laura Gorter en Anouk de Wit geblesseerd langs de kant moesten blijven. Toch zag Keijzer zijn ploeg na rust sterker uit de startblokken komen. Zeker verdedigend was de ploeg gelijk aan de tegenstander. Wel moest worden geconstateerd dat er aanvallend te weinig gescoord werd. “Iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Tevens moeten we wat zorgvuldiger zijn in de afronding”, was de reactie van Keijzer na afloop. Daarnaast stelde Keijzer ook dat zijn ploeg strijdend met 28-16 ten onder ging. “Het verschil had iets minder moeten zijn, maar ik heb toch voldoende positieve zaken gezien om aan verder te werken”.

Zondag speelt de ploeg de laatste veldwedstrijd van de eerste competitie helft. Om 11.00 uur komt Twist uit Vlaardingen op het Reyerpark in Ridderkerk bezoek. Een week later start de zaalcompetitie met, en dit is puur toeval, dezelfde tegenstander. Dus zondag de generale voor de start van de zaalcompetitie?