College kan weinig betekenen voor tijdelijke huurders

26 November 2023, 18:30 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
Vragensteller Jeroen Rijsdijk (rechts) van de tweemansfractie van de PvdA, met links raadslid Arianne Ripmeester.

door Geert van Someren

Het Ridderkerks college van B&W kan weinig tot niets doen voor de vijftien gezinnen aan de Geerlaan van wie in december het huurcontract afloopt. Het college gaat wel een gesprek aan met de eigenaar en met de verhuurorganisatie, maar verwacht daar niet veel van.

“Het was heel helder een contract voor twee jaar. Dat is heel vervelend, maar is zoals het is”, antwoordt wethouder Kees van der Duijn Schouten in de gemeenteraad op mondelinge vragen van het raadslid Jeroen Rijsdijk (PvdA).

Ander gedrag
“Vraag is of we ander gedrag kunnen realiseren. Op sommige aspecten hebben we invloed, op andere niet. Het is een zaak tussen verhuurder en huurder. Ik adviseer dat de huurders zich wenden tot Wooncompas en particuliere verhuurders”, zegt de wethouder.

Hij merkt op dat de eigenaar van de vijftien woningen dezelfde is als die van de te verbouwen Rabobank in het centrum. Hij noemt daarvan de situatie “vrij beroerd”, maar zegt erbij dat aan de door de gemeente verleende vergunning een einddatum is verbonden.

In september stelde het raadslid Petra van Nes (Burger op 1) vragen over het pand van de Rabobank: https://ridderkerksdagblad.nl/artikelen/Vertraging%20voor%20ombouw%20pand%20Rabobank