College B&W beantwoordt bijna 250 vragen

21 October 2020, 14:25 uur
Lokaal
mainImage
Archieffoto Geert van Someren
Beeld van de begrotingsdag van vorig jaar november. Vraag nog is of dit jaar de vergadering wel ‘live’ door kan gaan. Ook al is dat het geval, dan in ieder geval zonder publiek en met een andere indeling waarbij de onderlinge afstand minimaal 1,5 meter is.

door Geert van Someren

In de aanloop naar de behandeling door de gemeenteraad van de Ridderkerkse begroting voor 2021, heeft het college van B&W in enkele weken tijd 274 schriftelijke vragen beantwoord van de raadsfracties. Koplopers wat betreft het aantal vragen zijn PvdA en CDA met respectievelijk 51 en 42 vragen.

De behandeling van de begroting op donderdag 5 november gaat in ieder geval door, zo leert navraag bij de griffier van de raad. Die raadsvergadering duurt de hele dag. Behalve de begroting staan ook de algemene beschouwingen en de tussenrapportage van de financiën over dit jaar op de agenda.

Nog niet besloten is of die vergadering van 5 november, die wordt beschouwd als het jaarlijkse hoogtepunt van de lokale politiek, ‘live’ zal plaatsvinden of digitaal, dit in verband met de coronamaatregelen. Een voor dinsdag 27 november geplande commissievergadering over de financiële tussenrapportage gaat niet door. Die voorbereiding op 5 november wordt door de raad niet nodig geacht.