Busreisjes bij Facet in de zomermaanden

6 June 2023, 08:37 uur
Lokaal
mainImage
AS Media

Op maandag 10 juli kunt u heerlijk lunchen in het UFO restaurant en rijdt u langs een aantal highlights in Rotterdam. Bij aankomst gaan wij met hele gezelschap naar 42 meter hoogte de lucht in om daar van een heerlijke lunch te genieten. Hier beleeft u een unieke ervaring met prachtig panorama uitzicht op de skyline van Rotterdam doordat eenmaal boven, de vloer langzaam begint te draaien. Als afsluiter rijden we na de lunch langs de highlights van Rotterdam. De kosten hiervoor bedragen €37,50 per persoon. 

Natuurlijk kan een rondvaart op de Linge deze zomer niet ontbreken. Dinsdag 25 juli stapt u in Leerdam op één van de luxe schepen van rederij Leerdam om te genieten van een heerlijke rondvaart. We varen stroomopwaarts richting Acquoy met een passage door het smalle sluisje bij fort Asperen en daarmee een stukje van de Nieuwe Hollandse Waterlinie of we varen richting Arkel langs prachtige natuurgebieden. De kapitein bepaalt de vaarrichting. Tijdens de vaart zal het lunchbuffet worden geopend. De kosten hiervoor bedragen €48,50 p.p..

Woensdag 2 augustus is het tijd voor mosselen eten in Yerseke. De touringbus brengt u naar Kruiningen waar u hartelijk wordt ontvangen met een kop koffie met een verse bolus. U krijgt daarna een mooie film te zien over de mosselen, zodat u een indruk krijgt over het gehele proces. Daarna stapt de gids aan boord van de touringcar richting Yerseke. Hier brengt u een bezoek aan de Oesterputten en de havens. Daarna is het tijd om deze gouden lekkernij te gaan proeven. U start met een kopje soep, aansluitend krijgt u uw eigen pannetje gevuld met mosselen. Daarbij krijgt u frites, sausjes en een salade. Nadat de inwendige mens weer is verstrekt rijdt de chauffeur via de Noordzeeroute terug naar Ridderkerk. De kosten hiervoor bedragen €51,00 p.p.

Reis mee in de historie van de RTM en geniet van de unieke ervaring in een oude tram! Op woensdag 9 augustus wordt u geheel in stijl van het RTM opgehaald met een oude bus. Bij aankomst start u met een rondvaart over het Grevelingenmeer waarbij u een heerlijke lunch kunt nuttigen. Het schip brengt u vervolgens naar Middelplaathaven waar u met een oude stoomtrein naar het RTM Museum reist en kan genieten van een rondleiding. Hierna stapt u dit keer op een historische dieseltram via West Repart aan het zuideinde van de Brouwersdam naar Middelplaathaven waar de boot voor u klaar staat en de rondvaart vervolgt over het Grevelingenmeer. Tijdens deze boottocht kunt u op eigen kosten een drankje of ijsje nuttigen. Om 17:15 uur meert het schip aan in Den Osse en om 17:30 uur stapt u op de bus terug naar Ridderkerk. De kosten hiervoor bedragen €51,00 p.p.

Bij alle busreizen wordt u opgehaald bij een van de opstapplaatsen in Ridderkerk; Torenmolen 1, Schoutstraat 5, Wijkcentrum West, Wijkcentrum Slikkerveer en Wijkcentrum Bolnes.

Inschrijven kan bij de receptie van Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail [email protected].