Ridderkerks Dagblad | Busje op lijn 601 rijdt incognito
mainImage

Busje op lijn 601 rijdt incognito

Dat het om lijn 601 gaat, blijkt niet uit het bestemmingsbord voorop. Ook het informatiebord maakt geen melding van de buurtbus.
15 oktober 2020, 14:28 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De door de inspanningen van Ridderkerks wethouder Peter Meij hervatte dienstregeling van buurtbus 601 vertoont mankementen. En dit keer betreft het niet zoals vroeger de technische staat van het busje dat met geld van de gemeente via de RET is ingehuurd, maar de uitvoering. Het busje dat in Ridderkerk volgens de dienstregeling de halte in de Schoutstraat aandoet, laat voorop het lijnnummer 188 zien in plaats van 601.

Die lijn 188 doet normaal gesproken ook Barendrecht aan, maar de website van de RET meldt daarover dat die “tot nader order niet rijdt”. Evenmin staat de buurtbus vermeld op de digitale borden met de vertrektijden. Dat was vroeger wel het geval. Voor alle duidelijkheid: noch 601 of 188 staat op het bord. Op de haltepaal hangt wel een bordje met de dienstregeling van lijn 601.

Dat het hier toch om de ingehuurde buurtbus gaat, blijkt uit de stickers op de motorkop van de RET en het vervoersbedrijf RMC, die het busje verhuurt. Sinds afgelopen maandag de dienstregeling is hervat, rijdt de buurtbus die Ridderkerk via Rijsoord met Barendrecht verbindt, een beperkte route. Die is heen en weer net binnen het uur te rijden, waardoor voor de uurdienst de inzet van één busje genoeg is.


Foto: Geert van Someren