Ridderkerks Dagblad | Bouw Botterhof begonnen
mainImage

Bouw Botterhof begonnen

Wethouder Marco Oosterwijk opent de bouwplaats voor de Botterhof.
10 juni 2021, 14:27 uur
Lokaal

Wethouder Marco Oosterwijk verrichtte maandag de officiële opening van de bouwplaats voor 18 appartementen aan de Windmolen. Ook sloeg hij de officiële heipaal. Alle woningen zijn verkocht. Een groot aantal toekomstige bewoners was bij de officiële handeling aanwezig.

Het gaat om een initiatief van de Stichting Buurtbelang Drievliet. Samen met buurtbewoners werd een plan gemaakt voor herontwikkeling van het perceel van de vroegere basisschool De Botter. De gemeente bood de stichting de mogelijkheid om zelf met een voorstel voor invulling van het gebied te komen. Die mogelijkheid ontstand nadat de school de deuren had gesloten en het leegstaande gebouw niet nodig bleek voor de huisvesting van vergunninghouders.

Buurtbelang Drievliet heeft voor het plan samengewerkt met de gemeente, Abrahamse De Kock Architecten, Van Nes Vastgoed en Holtburgh Capital. Met het plan wil de stichting de doorstroming in de buurt bevorderen. De gedachte is dat als oudere buurtbewoners kunnen verhuizen naar de Botterhof een verhuisketen op gang komt. Daardoor komen bestaande woningen beschikbaar voor jonge gezinnen. Dit stimuleert verjonging van de buurt. Anderzijds kunnen oudere buurtgenoten in een vertrouwde omgeving blijven wonen. Wethouder Oosterwijk was vol lof over deze gedachte achter het project.

Gert Koppen, voorzitter van Buurtbelang Drievliet, noemde het project 'een uniek schoolvoorbeeld van buurtparticipatie'. De buurt was zo goed betrokken bij de voorbereiding dat tegen de omgevingsvergunning geen enkel bezwaarschrift werd ingediend.