mainImage

Afvalcontainers zijn er twee jaar later dan gepland

Bij de Ankerplaats en de Dokhof in Bolnes zijn donderdag de ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Inzet wethouder Japenga.
2 december 2021, 15:22 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De gemeente Ridderkerk zet haast achter het plaatsen van de laatste ondergrondse afvalcontainers bij hoogbouw. Op 1 januari moet het variabele tarief van 75 cent per afvalzak ingaan. Dat kan alleen als alle bewoners van hoogbouw hun afval kwijt kunnen in een container, waarbij elke klepbeweging met een persoonlijke chipkaart wordt vastgelegd. De plaatsing is op een maand na twee jaar later dan in maart 2019 door het college van B&W met de gemeenteraad was afgesproken bij de goedkeuring van het nieuwe afvalplan.

In dat plan zou het jaar 2020 worden gebruikt om proef te draaien met het nieuwe systeem. Vervolgens ontstonden technische problemen met de containers en met de afvalpassen. Dat leidde tot een verkorting van de proefperiode tot een half jaar. De coronapandemie zorgde voor nog meer vertraging.

Haast
Er zit nu zo’n haast achter, dat verantwoordelijk wethouder Marten Japenga in de begrotingsraad begin november opmerkte dat de containers zullen worden geplaatst, ook als er nog procedures lopen met zienswijzen. Van een proefperiode blijft voor honderden inwoners op een twintigtal locaties bij hoogbouw sowieso niets over.

Zie ook onze publicatie begin dit jaar: https://ridderkerksdagblad.nl/lokaal/wethouder-boos-zo-gaan-we-niet-met-elkaar-om


Foto: Geert van Someren